Briose pascale - cuib cu oua
Brioșe pascale - cuib cu ouă
Pentru Paște, pe lângă
cozonaci și pască
Timp de pregătire: 1h
Timp de coacere: 20 min
Porții: 10
Ingrediente:
Pentru brioșe:
3 ouă,
Un praf
de sare,
Un vârf
de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
4 ml
îndulcitor,
50 ml ulei,
1
linguriță apă flori de portocal,
3
linguri făină,
5 g praf
de copt,
Crema ganache:
100 ml
frișcă neîndulcită LaDORNA,
80 g
ciocolată amăruie,
Decor:
Ouă de
ciocolată,
fire de
busuioc,
fire de
mentă
Mod
de preparare:
Brioșele:
Bați cu
mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful
de copt, uleiul, apa de flori de
portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă,
cu mișcări largi, pentru a menține aluatul pufos, aerat.
Torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile pentru 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii), la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit, apoi le scoți hârtiuțele.
Crema ganache:
Pentru ganache:
pui într-un bol, aflat pe baie de abur, ciocolata ruptă bucățele împreună cu
frișca. amesteci din când în când. Odată topită ciocolata, amesteci bine și dai
la frigider 10 minute. Apoi bați amestecul cu mixerul, până devine cremos.
Montare și Decor:
Notă:
Recuzită: Set Platouri Easy Life, colecția Spring Time, Kitchen Shop
Poftă Bună!
Rețeta video:
Mă
puteţi găsi şi pe:
facebook:
www.facebook.com/AncutsaCuisine
instagram:
@anncutsa
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!