Briose pascale - cuib cu oua

 

Brioșe pascale - cuib cu ouă

 

Pentru Paște, pe lângă cozonaci și pască , am pregătit și aceste brioșe cuib cu ouă,  cu frișcă neîndulcită LaDORNA. Ai mei au fost încântați. I-am dus și nașei de Paște și tare mult s-a bucurat  Voi ce desert ați pregătit pentru cei dragi, de Paște?

 #FriscaLaDORNA #BuzzLaDorna

 

Timp de pregătire: 1h

Timp de coacere: 20 min

Porții: 10

 

Ingrediente:

Pentru brioșe:

3 ouă,

Un praf de sare,

Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,

4 ml îndulcitor,

50 ml ulei,

1 linguriță apă flori de portocal,

3 linguri făină,

5 g praf de copt,

 

Crema ganache:

100 ml frișcă neîndulcită LaDORNA,

80 g ciocolată amăruie,

 

Decor:

Ouă de ciocolată,

fire de busuioc,

fire de mentă

 

Mod de preparare:

Brioșele:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt,  uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a menține aluatul pufos, aerat.

Torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile pentru 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii), la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit, apoi le scoți hârtiuțele.

 

Crema ganache:

Pentru ganache: pui într-un bol, aflat pe baie de abur, ciocolata ruptă bucățele împreună cu frișca. amesteci din când în când. Odată topită ciocolata, amesteci bine și dai la frigider 10 minute. Apoi bați amestecul cu mixerul, până devine cremos.

 

Montare și Decor:

Glazurezi fiecare brioșă, folosind un poș cu un dui pentru iarbă. Decorezi cu ouă de ciocolată, fire de busuioc și fire de mentă.

Notă:

Recuzită: Set Platouri Easy Life, colecția Spring Time, Kitchen Shop



 

Poftă Bună!

Rețeta video:

 

Mă puteţi găsi şi pe:

facebook: www.facebook.com/AncutsaCuisine

instagram: @anncutsa


Comentarii