Pasca cu rom si lamaie (fara zahar)
Pască cu rom și lămâie (fără zahăr)
Am
pregătit această pască cu îndulcitor. Am adăugat și rom (nu esență, ci
rom). Pentru umplutură, am folosit de această dată o brânză grasă de vaci 8%
grăsime și coajă de lămâie. Am copt-o într-o tavă din email, mai mare, mai
joasă (28 cm), ca să iasă frumos împletiturile. Ține cont de câteva aspecte: ca orice
pască tradițională, aceasta se coace numai în formă rotundă, împletiturile se
fac în 3 vițe pentru cunună, în 2 pentru cruce.
Timp de pregătire: 1h
Timp de dospire: 1h 20 min
Timp de coacere: 1 h la 150°C
Diametru formă de copt: 28 cm
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 ml
lapte,
25 g
drojdie proaspătă,
1.5
linguriță sare,
2
linguri Rom,
4 ouă,
3 ml
îndulcitor,
80 ml
ulei,
600 g
făină albă 000,
Pentru umplutură:
500 g
brânză grasă de vaci 8% grăsime,
1 ou,
5 ml
îndulcitor,
2
linguri Rom,
½
linguriță coajă de lămâie,
Pentru uns:
1 ou,
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Aluatul:
Pui
drojdia în laptele cald și amesteci bine. Adaugi apoi și romul.
Pui în
bolul de la mixer ouăle, îndulcitorul, laptele cu drojdia și romul de mai
devreme, apoi făina cu sarea. Începi să amesteci. Torni uleiul pe marginea vasului. Frămânți
un aluat moale, neted, omogen (aprox 5 minute la robot).
Umplutura:
Amesteci
într-un vas brânza dulce cu îndulcitorul, oul și romul.
Montare:
Transferi
aluatul pe blatul de lucru și mai frămânți doar cât să-i dai formă. Împarți
aluatul în 2 bucăți.
Întinzi
primul aluat în foaie potrivită ca grosime, o transferi într-o formă de copt de
28 cm diametru unsă cu ulei (eu am pus și un disc de hârtie de copt pe fund și
un brâu din hârtie pe lateral, astfel încât coca să crească în sus, nu să se
reverse peste tavă!).
Iei cea
de-a doua bucată de aluat, o întinzi în foaie, decupezi din ea fâșii, le rulezi
în mâini ca să le dai formă de cordoane. Le împletești astfel: în 3 vițe pentru
cunună, în 2 vițe pentru cruce.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!