Rețete Pascale

Orez in stil grecesc

 

Orez în stil grecesc

 

Am pregătit acest orez cremos și pufos cu orez Basmati, care are bob lung și un indice glicemic mediu având o absorbție a glucidelor mai lentă decât a orezului alb. Am folosit ulei de măsline infuzat cu usturoi, un ulei cu o aromă deosebită, plăcută datorită procesului de presare la rece al bulbului. Tot de la Prăvălia Noastră am ales oregano și lămâiță pentru a aroma orezul. Dacă știați că lămâița se folosește la ceai, ei bine, poate fi folosită și ca mirodenie, câtă vreme e folosită cu moderație, o cantitate mică fiind suficientă, pentru a da o notă citrică plăcută.  

 

Porţii: 2

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: aprox 20 min

 

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline infuzat cu usturoi, Ariston ,

100 g orez Basmati,

1 ceapă uscată,

sare, după gust,

o cană de apă,

un vârf de cuțit oregano uscat Eco BioAgros,

lămâiță Eco BioAgros, după gust,

un cub de unt

 

Mod de preparare:

Încălzești uleiul infuzat cu usturoi într-o cratiță, adaugi ceapa tocată mărunt și o călești ușor.


Speli orezul în apă rece, îl scurgi bine și îl adaugi în cratiță, amestecând bine. Călești câteva minute, apoi adaugi apa și sarea. Lași să fiarbă.


Când este aproape gata, adaugi mirodeniile: câteva frunze de lămâiță, oregano și untul. Amesteci tot timpul, să nu se lipească.


Orezul Basmati se gătește destul de repede, își dublează volumul, nu este lipicios, ci cremos și foarte gustos. Dacă mai pui și aceste mirodenii și servești cu pătrunjel și lămâie, o să ți se pară ceva deosebit.




Poftă Bună!

Rețeta video... 


Cod de reducere:

în rubrica de reduceri din coșul de cumpărături pe site-ul Prăvălia Noastră, introduceți codul 2DF1 pentru a beneficia de 5% reducere la coșul de cumpărături. Promoția se cumulează cu punctele de fidelitate.

Promoția nu se aplică pentru produsele vrac sau deja reduse.

Promoția este valabilă până în aprilie 2024.

Comentarii