Halva cu fistic, curmale și apă de flori de trandafiri
Halva
cu fistic, curmale și apă de flori de trandafiri
O nouă
halva de casă, de această dată cu fistic, apă de flori de trandafir, curmale,
pe care am îndulcit-o doar cu miere. A ieșit aromată, divină.
Porții: 4
Timp de pregătire: 20 min
Ingrediente:
250 g
semințe de floarea soarelui,
3
linguri miere,
1
linguriță apă de flori de trandafir,
4
linguri ulei de floarea soarelui,
40 g
fistic,
4
curmale,
Un praf
de sare
Mod de preparare:
Mărunțești
semințele de floarea soarelui la râșnița de cafea. Poți folosi semințe crude
sau prăjite (într-o tigaie, fără sare, fără grăsime). Mărunțești de asemenea și
fisticul.
Pui într-un
vas semințele, fisticul, mierea, sarea, apa de trandafir și frămânți cu o
furculiță până obții o pastă sfărâmicioasă.
Adaugi treptat
uleiul și frămânți bine cu furculița sau chiar cu mâna.
Presari curmalele mărunțite și nivelezi.
Dacă vă plac reţetele mele, le
puteţi găsi şi pe:
blog: Ancutsa Cuisine
facebook: AncutsaCuisine
tiktok: AncutsaCuisine
youtube: @AncutsaCuisine
instagram: @anncutsa
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!