Halva cu fistic, curmale și apă de flori de trandafiri

Halva cu fistic, curmale și apă de flori de trandafiri

 

O nouă halva de casă, de această dată cu fistic, apă de flori de trandafir, curmale, pe care am îndulcit-o doar cu miere. A ieșit aromată, divină.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 20 min

 

Ingrediente:

250 g semințe de floarea soarelui,

3 linguri miere,

1 linguriță apă de flori de trandafir,

4 linguri ulei de floarea soarelui,

40 g fistic,

4 curmale,

Un praf de sare

 

Mod de preparare:

Mărunțești semințele de floarea soarelui la râșnița de cafea. Poți folosi semințe crude sau prăjite (într-o tigaie, fără sare, fără grăsime). Mărunțești de asemenea și fisticul.

Pui într-un vas semințele, fisticul, mierea, sarea, apa de trandafir și frămânți cu o furculiță până obții o pastă sfărâmicioasă.

Adaugi treptat uleiul și frămânți bine cu furculița sau chiar cu mâna.


Pui amestecul alb într-o casoletă și îl nivelezi, va lua forma frumoasă specifică acestui preparat.

Presari curmalele mărunțite și nivelezi.


Dai la frigider peste noapte.





Poftă Bună!
Rețeta video:


Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:

blog: Ancutsa Cuisine 

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: AncutsaCuisine

youtube: @AncutsaCuisine

instagram: @anncutsa

Comentarii