Rețete Pascale

Pateute cu carne si sos cu ciuperci si trufe

 

Pateuțe cu carne și sos cu ciuperci și trufe

 

Am pregătit aceste pateuri cu aluat de casă, fraged și onctuos, le-am umplut cu carne de porc și un sos cu ciuperci si trufe, au ieșit delicioase!

 

Timp de pregătire: aprox 1 h 10 min

Timp de coacere 25 min

Porții: aprox 8

 

Ingrediente:

pentru aluat:

560 g făină albă tip 000,

240 g untură,

150 g smântână,

1 linguriță sare;

7 g praf de copt;

2 ouă,

 

Pentru umplutură:

500 g carne de porc tocată,

Sare, după gust,

Sos cu ciuperci și trufe Tartufi Jimmy, după gust,

1 lingură ulei de floarea soarelui,

1 lingură ulei de măsline infuzat cu usturoi,

În plus:

1 ou

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Pui într-un vas încăpător untura, ouăle, smântâna, sarea, făina și praful de copt și amesteci bine. Frămânți un aluat consistent, dar pufos, neted.

Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime și o împăturești în 3, apoi în 2. Întinzi iar în foaie și iar împăturești ca mai devreme.

Dai la frigider 30 de minute.

 

Pentru umplutură:

Dai carnea de porc la mașina de tocat, apoi o transferi într-o tigaie în care ai înfierbântat uleiul de floarea soarelui cu uleiul de măsline infuzat cu usturoi. Călești amestecul pe foc mic până se pătrunde carnea, apoi lași la răcit.


Pentru pateuri:

Împarți aluatul în bucăți mai mici, pentru a lucra mai ușor.

Întinzi aluatul în foaie potrivită, decupezi pătrate. Pe fiecare jumătate a unui pătrat o ungi cu puțin sos de ciuperci cu trufe, pui câte o linguriță de umplutură, apoi împăturești.

Transferi pateurile într-o tavă cu hârtie de copt și le ungi cu ou bătut.

Dai tava la cuptor, aprox 25 de minute la foc mediu sau până se rumenește.




 

Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii