Pateute cu carne si sos cu ciuperci si trufe
Pateuțe cu carne și sos cu ciuperci și trufe
Am
pregătit aceste pateuri cu aluat de casă, fraged și onctuos, le-am umplut cu
carne de porc și un sos cu ciuperci si trufe, au ieșit delicioase!
Timp de pregătire: aprox 1 h 10
min
Timp de coacere 25 min
Porții: aprox 8
Ingrediente:
pentru aluat:
560 g
făină albă tip 000,
240 g
untură,
150 g
smântână,
1
linguriță sare;
7 g praf
de copt;
2 ouă,
Pentru umplutură:
500 g
carne de porc tocată,
Sare,
după gust,
Sos cu ciuperci și trufe Tartufi Jimmy, după gust,
1 lingură ulei de floarea soarelui,
1
lingură ulei de măsline infuzat cu usturoi,
În plus:
1 ou
Mod
de preparare:
Aluatul:
Pui
într-un vas încăpător untura, ouăle, smântâna, sarea, făina și praful de copt și
amesteci bine. Frămânți un aluat consistent, dar pufos, neted.
Dai la
frigider 30 de minute.
Pentru umplutură:
Dai carnea
de porc la mașina de tocat, apoi o transferi într-o tigaie în care ai
înfierbântat uleiul de floarea soarelui cu uleiul de măsline infuzat cu usturoi.
Călești amestecul pe foc mic până se pătrunde carnea, apoi lași la răcit.
Împarți
aluatul în bucăți mai mici, pentru a lucra mai ușor.
Întinzi
aluatul în foaie potrivită, decupezi pătrate. Pe fiecare jumătate a unui pătrat
o ungi cu puțin sos de ciuperci cu trufe, pui câte o linguriță de umplutură,
apoi împăturești.
Transferi
pateurile într-o tavă cu hârtie de copt și le ungi cu ou bătut.
Dai tava la cuptor, aprox 25 de minute la foc mediu sau până se rumenește.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!