Pui in stil romanesc, cu mujdei de usturoi verde

 

Pui în stil românesc, cu mujdei de usturoi verde

În weekend am pregătit acest pui prăjit, la cratiță, cu vin alb, apoi l-am servit cu mujdei de usturoi verde și cartofi prăjiți. Un meniu clasic, românesc, de care nu te plictisești nici când crești mare.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 45 min

Porţii: 4

 

Ingrediente:

Pentru pui:

4 pulpe de pui,

Sare, după gust,

160 ml ulei de floarea soarelui,

200 ml vin alb,

 

Pentru mujdei:

1 legătură usturoi verde,

Sare, după gust,

150 ml apă

 

Mod de preparare:

Puiul:

Pui uleiul la încins într-o cratiță încăpătoare. Adaugi pulpele de pui.

Adaugi sare, după gust. Le rumenești pe o parte și pe alta. Când sfârâie pui vin alb, puțin câte puțin. La nevoie, se poate adăuga și puțină apă.


Gătești până s-au pătruns bine. Este gata în aprox 45 de minute.

 

Mujdeiul:

Cureți usturoiul verde, tai tijele grosier, apoi le pui într-un pahar înalt. Adaugi peste el sarea și apa și le mărunțești cu un






Poftă Bună!
Rețeta video:

Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:

blog: Ancutsa Cuisine 

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: AncutsaCuisine

youtube: @AncutsaCuisine

instagram: @anncutsa

Comentarii