Pui in stil romanesc, cu mujdei de usturoi verde
Pui în stil românesc,
cu mujdei de usturoi verde
În weekend am pregătit acest pui prăjit, la cratiță, cu
vin alb, apoi l-am servit cu mujdei de usturoi verde și cartofi prăjiți. Un
meniu clasic, românesc, de care nu te plictisești nici când crești mare.
Timp de pregătire:
10 min
Timp de gătire: 45 min
Porţii: 4
Ingrediente:
Pentru pui:
4 pulpe de pui,
Sare, după gust,
160 ml ulei de floarea soarelui,
200 ml vin alb,
Pentru mujdei:
1 legătură usturoi verde,
Sare, după gust,
Mod de preparare:
Puiul:
Pui uleiul la încins într-o cratiță încăpătoare. Adaugi pulpele
de pui.
Adaugi sare, după gust. Le rumenești pe o parte și pe
alta. Când sfârâie pui vin alb, puțin câte puțin. La nevoie, se poate adăuga și
puțină apă.
Gătești până s-au pătruns bine. Este gata în aprox 45 de
minute.
Mujdeiul:
Cureți usturoiul verde, tai tijele grosier, apoi le pui
într-un pahar înalt. Adaugi peste el sarea și apa și le mărunțești cu un
Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:
blog: Ancutsa Cuisine
facebook: AncutsaCuisine
tiktok: AncutsaCuisine
youtube: @AncutsaCuisine
instagram: @anncutsa
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!