Rețete Pascale

Paste cu branza in aluat tempura

 

Paste cu brânză în aluat tempura

Aceste paste cu brânză în aluat tempura, prăjite, foarte gustoase sunt perfecte ca gustare de după amiază, când vrei să-i suprinzi pe cei dragi cu ceva bun.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 9+30 min

Timp de răcire: 2h

Porții: 12

 

Ingrediente:

Pentru paste:

400 g paste fusilli,

500 ml apă,

1 linguriță sare,

200 g telemea de vacă,

2 ouă,

200 ml smântână de gătit

 1 lingură ulei,


Pentru aluatul tempura:

1 ou,

150 ml lapte,

100 g mălai,

50 g făină,

Un vârf de cuțit praf de copt,

Sare, după gust

 

Mod de preparare:

Pastele:

Mai întâi pregătești o budincă de paste. Pui pastele într-o oală cu apă clocotindă, adaugi sarea și le fierbi al dente.


Amesteci într-un bol brânza de vacă rasă cu oul și smântâna de gătit și sarea. Adaugi pastele și amesteci. Torni amestecul într-o tavă pentru cuptor, unsă cu ulei. 


Dai budinca la cuptor la foc mediu (180°C) aprox 18 minute. O lași la răcit bine (aprox 2 ore) înainte de a trece la pasul următor.

 

Aluatul tempura:

Pui într-un bol oul și-l bați. Separat, cântărești pe o tavă mălaiul, făina și praful de copt, le torni peste ou și amesteci bine, apoi încorporezi și laptele.

 

Montare și prăjire:

Tai budinca în pătrate (sau ce formă vrei). 


Treci fiecare pătrat prin aluatul tempura, cu o furculiță, cu grijă, pentru că se destramă ușor. Le rumenești pe toate părțile. Apoi le scoți pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.








Poftă Bună!

Rețeta video:


Mă puteţi găsi şi pe: /  Follow me on:

facebook: AncutsaCuisine

instagram: anncutsa

tiktok: ancutsacuisine

Comentarii