Prajitura cu caju, ciocolata si cafea
Prăjitură cu caju, ciocolată și cafea
Prăjitură cu blat de caju,
ganache de ciocolată și cafea.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 25 min
Porții: 16
Ingrediente:
Pentru blat:
8 ouă S,
Un praf
de sare,
45 g
îndulcitor pudră,
150 g nuci
caju măcinate,
50 ml ulei,
30 ml
apă,
75 g făină,
6 g praf
de copt,
15 g
cacao neagră,
Sirop:
400 ml
apă,
30 g
îndulcitor pudră,
2
lingurițe esență de rom,
Crema ganache cu cafea:
200 ml
frișcă lichidă,
100 g cuvertură de ciocolată cu lapte,
3
lingurițe cafea solubilă,
2
linguri apă,
Decor:
200 ml
frișcă lichidă,
200 ml brânză
mascarpone,
Fistic,
după gust
Mod de prepare:
Blatul:
Bați
spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile,
uleiul, apa, praful de copt, nucile, făina, amestecând cu mixerul, la viteza
cea mai mică, după fiecare adiție.
Torni 1/2
din aluat într-o tavă de copt de 20 x 20 cm, pregătită cu hârtie de copt.
Coci la 180°C pentru 15 minute, la cuptorul preîncălzit. Scoți blatul pe un grătar de răcire.
În
aluatul rămas pui cacaoa și amesteci. Torni aluatul într-o tavă de copt
pregătită cu hârtie de copt.
Siropul:
Fierbi
aprox 5 minute apa cu îndulcitorul, dai deoparte, pui romul și amesteci. Lași
la răcit, apoi însiropezi blaturile.
Crema:
Pui într-un vas pe baie de abur frișca lichidă și ciocolata, amesteci din când în când, verificând dacă s-a topit. Când e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bați cu mixerul până devine cremoasă. Adaugi cafeaua solubilă dizolvată în puțină apă fierbinte, adică faci un ness mai tare, pe care îl pui peste cremă și omogenizezi.
Peste
blatul de cacao adaugi crema de ciocolată cu cafea, nivelezi frumos și adaugi
blatul alb.
Decorezi fiecare prăjitură și decorezi cu fistic.
Dai la rece până la servire.
Poftă bună!
Mă puteţi găsi şi pe: / Follow me
on:
facebook: AncutsaCuisine
instagram: anncutsa
tiktok: ancutsacuisine
youtube:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!