Flori din foietaj, cu vanilie

 

 

Flori din foietaj, cu vanilie

 

Pentru iubitorii de patiserie, acest desert este crocant, dulce și vanilat.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 25 min

Porții: 6

 

Ingrediente:

400 g foi fine de plăcintă,

110 ml lapte,

1 gălbenuș,

Un praf de sare,

3 ml îndulcitor pudră,

1 linguriță extract de vanilie Bourbon,

30 g făină,

 

Mod de preparare:

Mai întâi pregătești crema: pui într-o crăticioară laptele, gălbenușul, îndulcitorul, vanilia, sarea și făina. Pui amestecul pe foc mic și amesteci tot timpul cu un tel, să nu se lipească. Durează aprox 5 minute până începe să se îngroașă și să bulbucească. Iei crema de pe foc și o lași la răcit.


Pregătești florile astfel: desfaci foaia de foietaj, o decupezi astfel încât să-ți rămână un pătrat. Aduci colțurile opuse spre centru, ciupindu-le cu degetele și încrețindu-le.


Pe mijloc, pui câte o linguriță de cremă.

Aduci petalele rămase una peste alta spre centru astfel încât să învelești floarea și o întorci pe dos.

Pui florile într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, 20 de minute la foc mediu (180 ˚C). Le lași la răcit. 



 



Poftă Bună!

Rețeta video:


Comentarii