Flori din foietaj, cu vanilie
Flori din
foietaj, cu vanilie
Pentru iubitorii
de patiserie, acest desert este crocant, dulce și vanilat.
Timp de pregătire: 10
min
Timp de coacere: 25 min
Porții: 6
Ingrediente:
400 g foi fine de plăcintă,
110 ml lapte,
1 gălbenuș,
Un praf
de sare,
3 ml
îndulcitor pudră,
1
linguriță extract de vanilie Bourbon,
30 g
făină,
Mod
de preparare:
Mai întâi
pregătești crema: pui într-o crăticioară laptele, gălbenușul, îndulcitorul,
vanilia, sarea și făina. Pui amestecul pe foc mic și amesteci tot
timpul cu un tel, să nu se lipească. Durează aprox 5 minute până începe să se
îngroașă și să bulbucească. Iei crema de pe foc și o lași la răcit.
Pregătești
florile astfel: desfaci foaia de foietaj, o decupezi astfel încât să-ți rămână
un pătrat. Aduci colțurile opuse spre centru, ciupindu-le cu degetele și
încrețindu-le.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!