Ciolan afumat cu sos si pilaf
Când spui
afumătură, parcă e sărbătoare în casă. Am făcut repetiție de Crăciun cu acest
preparat, ciolan afumat la tigaie, cu sos și am servit cu pilaf. Nu-ți ia nici
ore multe în bucătărie și e o mâncare confortabilă foarte gustoasă.
Porții: 4
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 30 min
Ingrediente:
Pentru ciolanul cu sos:
660 g
ciolan afumat,
2
linguri ulei de floarea soarelui,
1
lingură ulei de măsline cu usturoi,
200 ml
apă,
250 ml
suc de roșii,
1 lingură
pastă de tomate,
Un vârf
de cuțit busuioc uscat,
Un vârf
de cuțit oregano uscat,
Pentru pilaf:
1
lingură ulei de floarea soarelui,
170 g
orez,
½
linguriță sare,
1
morcov,
400 ml
apă,
50 g
unt,
Pătrunjel
proaspătm după gust
Mod
de preparare:
Dezosezi ciolanul afumat, dai deoparte osul, e bun pentru o ciorbă.
Carnea o tai
bucățele și o rumenești într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui și ulei de
măsline aromatizat cu usturoi. O rumenești usor. Adaugi apa și lași să fiarbă cam 10 minute.
Când
carnea e fiartă bine, faci sosul, adaugând sucul de roșii, pasta de tomate,
apoi și mirodeniile uscate.
Servești ciolanul cu sos cu pilaf și garnisești cu pătrunjel proaspăt.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!