Ciolan afumat cu sos si pilaf



Ciolan afumat cu sos și pilaf 

Când spui afumătură, parcă e sărbătoare în casă. Am făcut repetiție de Crăciun cu acest preparat, ciolan afumat la tigaie, cu sos și am servit cu pilaf. Nu-ți ia nici ore multe în bucătărie și e o mâncare confortabilă foarte gustoasă.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 30 min

 

Ingrediente:

Pentru ciolanul cu sos:

660 g ciolan afumat,

2 linguri ulei de floarea soarelui,

1 lingură ulei de măsline cu usturoi,

200 ml apă,

250 ml suc de roșii,

1 lingură pastă de tomate,

Un vârf de cuțit busuioc uscat,

Un vârf de cuțit oregano uscat,

 

Pentru pilaf:

1 lingură ulei de floarea soarelui,

170 g orez,

½ linguriță sare,

1 morcov,

400 ml apă,

50 g unt,

Pătrunjel proaspătm după gust

 

Mod de preparare:

Dezosezi ciolanul afumat, dai deoparte osul, e bun pentru o ciorbă. 


Carnea o tai bucățele și o rumenești într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui și ulei de măsline aromatizat cu usturoi. O rumenești usor. Adaugi apa și lași să fiarbă cam 10 minute.

Când carnea e fiartă bine, faci sosul, adaugând sucul de roșii, pasta de tomate, apoi și mirodeniile uscate.


Pentru pilaf, rumenești ușor orezul într-o crăticioară cu puțin ulei, pui sare, după gust. Adaugi apă dar nu toată odată, ci puțin câte puțin, amestecând în el des, să nu se lipească. Adaugi și un morcov mic, ras. Adaugi și untul și amesteci. Din când în când mai pui apă, lăsând să fiarbă, până ce bobul e pătruns, dar nu foarte fiert (cel puțin mie așa îmi place).

 

Servești ciolanul cu sos cu pilaf și garnisești cu pătrunjel proaspăt.







Poftă Bună!

Rețeta video:


Comentarii