Pateute cu mazare si carne de curcan



Pateuțe cu mazăre și carne de curcan

 

 Pateuțe suculente și gustoase cu carne de curcan și mazăre.

 

Timp de pregătire:  1h

Timp de gătire: 30 min

Timp de coacere: 15 min

Porții: 6

 

Ingrediente:

Pentru umplutură:

500 g carne de curcan,

sare, după gust,

un vârf de cuțit oregano uscat,

un vârf de cuțit busuioc uscat,

70 ml vin alb,

3 linguri mazăre la borcan,

Pătrunjel, după gust,

 

În plus:

2 ouă,

6 foi (lipii) tortilla wraps,

100 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Dezosezi pulpa de curcan, carnea este suficientă pentru mai multe rețete, eu am folosit acum doar 500 g.


Tai carnea cubulețe, pe care le frigi într-o tigaie antiaderentă.


Le sărezi după gust și le rumenești bine, adaugi mirodeniile. Stingi cu vin și amesteci.


Adaugi mazărea și amesteci.


Adaugi smântâna de gătit și mai gătești până scade sosul. În total, le-am gătit 30 de minute. Garnisești cu pătrunjel proaspăt și lași la răcit.


Tai foile de tortilla în jumătăți. Iei fiecare jumătate, pui pe mijloc un pic din umplutură de curcan și apoi împăturești ca să obții un triunghi.

Dai fiecare triunghi prin ouăle bătute, apoi le dai prin parmezanul ras.


Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și le dai la cuptor doar 15 minute, cât să se rumenească frumos.




Poftă Bună!

Rețeta video:

 

 

Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe:

blog: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: ancutsacuisine

instagram: anncutsa

youtube: Anca Elena Voicu-Ancutsa Cuisine

 

Comentarii