Turtite cu mozzarella si susan


Turtițe cu mozzarella și susan

 

O gustare de weekend de savurat în familie.

 

Timp de pregătire: 1 h

Timp de dospire: 90 min

Timp de coacere: 26 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 ml lapte,

20 g drojdie proaspătă,

2 linguri sana,

400 g făină,

1 linguriță sare,

35 ml ulei de măsline,

20 ml ulei de măsline aromatizat cu usturoi,

 

În plus:

60 g făină pentru blatul de lucru,

50 ml lapte,

80 g mozzarella,

Susan alb, după gust

 60 g Parmezan ras,

Pătrunjel uscat, după gust


Mod de preparare:

Aluatul:

Sfărâmi drojdia în laptele cald. Torni amestecul în  bolul de la mixer. Adaugi sana, făina, faci o gropiță și pui sarea, apoi adaugi uleiul de măsline și uleiul de măsline infuzat cu usturoi.


Frămânți (5 minute la robot) un aluat neted și omogen.


Lași aluatul la dospit 90 de minute.


Transferi aluatul pe blatul presarat cu faina, mai framanti cat sa dai forma aluatului, tai bucati din aluat cu o racleta de patiserie. 



Iei fiecare bucata de aluat si o modelezi pe masa, ca sa-i dai forma rotunda.

Treci bilele prin lapte, apoi prin semințe de susan.


Transferi bilele într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt. 

Le aplatizezi cu un mojar, eu am folosit pistilul de la setul de cocktail. 


Umpli cu mozzarella și parmezan ras, presari și pătrunjel uscat, dacă îți place.


Dai tava la cuptor aprox 20 de minute, la foc mediu (180 °C) apoi 20 de minute la foc mic (150 °C) până ce turtițele devin aurii.








Poftă Bună!

Rețeta video:

 

 

Mă puteţi găsi şi pe: / Follow me on:

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: ancutsacuisine

instagram: anncutsa

youtube: Ancutsa Cuisine 

Comentarii