Bomboane de ciocolată cu prune

 

Bomboane de ciocolată cu prune

 

Prune si ciocolata sau prune invelite in ciocolata? Dar ce-ar fi sa duci acest moment dulce la urmatorul nivel si sa pregatesti cateva praline cu prune? Te asigur ca merita efortul, iar invitatii tai or sa le aprecieze!

 

Ingrediente:

70 g cuvertură de ciocolată neagră,

70 g cuvertură de ciocolată albă,

40 g prune uscate

 

Mod de preparare:

Temperezi ciocolatele: pui pe baie de abur bonurile cu ciocolată. Când s-au topit, le dai deoparte, le răcești (ciocolata neagră până la 32°C iar cea albă până la 27°C) apoi iar le încălzești (ciocolata neagră până la 40°C iar cea albă până la 38°C). Folosește un termometru de bucătărie.


Când ciocolatele sunt din nou in stare lichidă, le îndepărtezi de pe sursa de aburi și le torni într-o formă de silicon pentru bomboane. Pui jumătate dintr-un tip de ciocolată, adaugi bucățele de prune (nu ai nevoie de multe prune, oricum nu încap încap în forma de bomboane și trebuie puse ca bucățele).


Acum schimbi culorile și mixezi și acoperi cu ciocolată, ca să îți iasă în două culori.

Dai la frigider până se întăresc, nu la congelator pentru că se diminuează calitatea în sensul că nu vor mai fi stabile ca bomboane, ci se vor topi la temperatura camerei.


După ce s-au întărit bomboanele, poți să le scoți de la rece și să trasezi pe ele dungi decorative cu un poș (fără dui) tăiat la capăt cât mai subțire.


Acum poți să le păstrezi la temperatura camerei, eventual într-un borcan, cutie metalica sau bomboniera pentru că sunt stabile termic.



Poftă Bună1

Rețeta video:


 

Mă puteţi găsi şi pe:

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: ancutsacuisine

instagram: anncutsa

youtube: Ancutsa Cuisine

 

 

 

Comentarii