Rulada cu Fistic


Ruladă cu Fistic

 

Fisticul este preferatul meu, așa că trebuia să fac și această ruladă. Am facut un model cu magnolii. Am umplut-o cu cremă de fistic. A ieșit un desert deosebit, care ne-a cucerit pe toți cu aromele delicate. O să vă povestesc și cum să vă iasă modelul fără să se strice sau să se întindă la copt, am văzut multe rulade cu desene, dar puțini spun și trucul, așa că vă invit să urmăriți rețeta.


Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 13 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

Pentru blat:

5 ouă M,

Un praf de sare,

35 g îndulcitor pudră,

1 linguriță extract de vanilie,

½ linguriță praf de copt,

90 g făină,

colorant alimentar natural roșu/mov/roz, după gust,

 apă fierbinte 1 linguriță/ colorant,


Crema cu fistic:

130 ml frișcă lichidă,

250 g brânză mascarpone,

2 linguri pastă de fistic,

2 linguri lichior de fistic

 

Blatul:

Bați spumă albușurile cu sarea, cu mixerul. Când spuma prinde consistență, adaugi îndulcitorul pudră, apoi vanilia, gălbenușurile și omogenizezi tot cu mixerul.

Adaugi praful de copt și făina, omogenizând cu cu o spatulă, lejer, pentru a păstra compoziția aerată.


Dai deoparte puțin aluat în câteva castronele, adaugi colorantul alimentar și amesteci. Eu am folosit coloranți naturali pudră, care trebuie dizolvați în puțină apă fierbinte înainte de a adăugat aluatul. Umpli câte un poș cu fiecare culoare.

Pregătești o tavă cu hârtie de copt pe care desenezi modelul ales. Eu am desenat magnolii. 

Pentru ca modelul să rămână și să nu se amestece sau să se împrăștie când vei turna restul de aluat, trebuie să dai tava la congelator 10-20 de minute, ca să se închege modelul. Înghețând desenul, nu se va amesteca cu restul de aluat.


Scoți tava de la congelator, abia apoi torni aluatul alb peste model, nivelând cu grijă.

Dacă îi mai rămân culori, poți desena acum și alte desene, eu am mai făcut câteva inimioare.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 15 minute (sau în funcție de cuptorul tău). Ea trebuie să rămână albă, ca să fie pufoasă. Dacă o rumenești prea tare, se usucă și se crapă.


Când scoți rulada din cuptor, o întorci cu ajutorul unei tăvi și a două prosoape de bucătărie, să îndepărtezi cu grijă hârtia de copt, dar și pentru ca modelul cu magnolii să vină în sus.

Rulezi blatul fierbinte. Îl lași în prosop până se răcește.

 

Crema de fistic:

Bați frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, lichiorul de fistic și pasta de fistic și amesteci cu mixerul până devine cremoasă.

 

Montare:

Desfaci ruloul, umpli cu cremă, având grijă să nu pui până la margine, să nu mustească.

Rulezi pe lung. Dai la rece până la servire.


 






Poftă bună!

Rețeta video:



Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe: / Follow me on:

blog: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: ancutsacuisine

instagram: anncutsa

youtube: Ancutsa Cuisine

Comentarii