Rulada cu Fistic
Ruladă cu Fistic
Fisticul
este preferatul meu, așa că trebuia să fac și această ruladă. Am facut un model
cu magnolii. Am umplut-o cu cremă de fistic. A ieșit un desert deosebit, care ne-a
cucerit pe toți cu aromele delicate. O să vă povestesc și cum să vă iasă
modelul fără să se strice sau să se întindă la copt, am văzut multe rulade cu
desene, dar puțini spun și trucul, așa că vă invit să urmăriți rețeta.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 13 min
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru blat:
5 ouă M,
Un praf
de sare,
35 g
îndulcitor pudră,
1
linguriță extract de vanilie,
½ linguriță
praf de copt,
90 g
făină,
colorant
alimentar natural roșu/mov/roz, după gust,
Crema cu fistic:
130 ml
frișcă lichidă,
250 g
brânză mascarpone,
2
linguri pastă de fistic,
2 linguri
lichior de fistic
Blatul:
Bați
spumă albușurile cu sarea, cu mixerul. Când spuma prinde consistență, adaugi îndulcitorul
pudră, apoi vanilia, gălbenușurile și omogenizezi tot cu
mixerul.
Adaugi praful
de copt și făina, omogenizând cu cu o spatulă, lejer, pentru a păstra
compoziția aerată.
Pregătești o tavă cu hârtie de copt pe care desenezi modelul ales. Eu am desenat magnolii.
Pentru ca modelul să rămână și să nu se amestece sau să se împrăștie când vei
turna restul de aluat, trebuie să dai tava la congelator 10-20 de minute, ca să
se închege modelul. Înghețând desenul, nu se va amesteca cu restul de aluat.
Dacă îi
mai rămân culori, poți desena acum și alte desene, eu am mai făcut câteva
inimioare.
Dai tava
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 15 minute (sau în
funcție de cuptorul tău). Ea trebuie să rămână albă, ca să fie pufoasă. Dacă o
rumenești prea tare, se usucă și se crapă.
Rulezi
blatul fierbinte. Îl lași în prosop până se răcește.
Crema de fistic:
Bați frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele, lichiorul de fistic și pasta de fistic și amesteci cu mixerul până devine cremoasă.
Montare:
Desfaci
ruloul, umpli cu cremă, având grijă să nu pui până la margine, să nu mustească.
Rulezi pe lung. Dai la rece până la servire.
Poftă bună!
Rețeta video:
Dacă vă plac reţetele mele, le puteţi găsi şi pe: /
Follow me on:
blog: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/
facebook: AncutsaCuisine
tiktok: ancutsacuisine
instagram: anncutsa
youtube: Ancutsa Cuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!