Rulada de pui cu sunca de Praga si branza Cheddar

 


Ruladă de pui cu șuncă de Praga și brânză Cheddar

 

Am pregătit această ruladă de pui cu șuncă de Praga și brânză Cheddar. Eu le-am servit cu ciuperci. Un preparat delicios, ce merită să fie savurat în familie.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: 35-40 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

2 piepți de pui,

Sare de Himalaya, după gust,

4 linguri unt,

80 g șuncă dePraga,

80 g brânză Cheddar,

150 ml ulei,

200 ml bere,

250 g ciuperci Champignon

 

Blatul:

Tai cei doi piepți în jumătăți, ca să obții 4 porții. Desfaci fiecare piept de pui cu un cuțit, apoi îl bați cu ciocănelul de șnițele, astfel încât să-i mărești suprafața.

Pui sare, după gust. Ungi carnea cu unt, apoi adaugi brânză Cheddar rasă, apoi șuncă de Praga.

Rulezi strâns. Nu ai nevoie de frigărui sau scobitori pentru că având șunca înăuntru, va ține pieptul strâns, o să vezi.

Așezi bucățile de pui într-o tavă pentru cuptor, în care ai pus uleiul și berea.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru aprox 15 de minute. Când s-a rumenit un pic puiul, adaugi ciupercile și mai dai la încă 20-25 de minute.

Poftă bună!

Comentarii