Rulade din cotlet de porc

 

Rulade din cotlet de porc

Am pregătit aceste rulade din cotlet de porc cu jambon de curcan și brânză Praid. Le-am presărit cu mirodenii: ulei de măsline aromat cu busuioc, oregano, rozmarin și coriandru. Eu le-am servit cu sos tzatziki și au fost delicioase.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: 40 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

6 felii de cotlet de porc,

Sare de Himalaya, după gust,

8 felii de jambon de curcan,

100 g brânză Praid alintată cu vin,

150 ml ulei de floarea soarelui,

2 linguri ulei de măsline aromat cu busuioc,

Un vârf de cuțit oregano uscat,

Un vârf de cuțit rozmarin pudră,

Un vârf de cuțit coriandru,

300 ml apă

 

Mod de preparare:

Bați cu ciocănelul de șnițele fiecare felie de cotlet de porc, ca să o frăgezești.

Pui sare, după gust.


Pe fiecare felie de cotlet presari brânză Praid alintată cu vin, apoi câte o felie de jambon de curcan. Rulezi strâns. 
Mie mi-a rămas puțină brânză rasă, așa că am mai umplut două felii de jambon de curcan și cu acea brânză.

Așezi ruladele de cotlet de porc într-o tavă pentru cuptor, în care ai pus uleiul de floarea soarelui.


Pe fiecare ruladă picuri ulei de măsline aromat cu busuioc. Apoi presari mirodeniile: oregano uscat, rozmarin pudră și râșnești câteva semințe de coriandru.

Adaugi apa.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru aprox 40 de minute sau până când ruladele se rumenesc bine.

Servești cu sosul sau garnitura preferată.






Poftă bună!

Comentarii