Briose Tiramisu
Brioșe Tiramisu
Îmi
place să pregătesc dulciuri fusion, adică o combinație între rețete clasice. Am
pregătit aceste brioșe cu blat pufos, însiropate în cafea, decorate cu cremă de
cafea. Sunt deosebite, aromate și îți rămâne gândul la ele, după ce s-au terminat…
Timp de pregătire: 1h 30 min
Timp de coacere: 15 min
Porții: 22 brioșe
Ingrediente:
Blat:
5 ouă M,
Un praf
de sare,
40 g îndulcitor
pudră,
100 ml ulei,
1
linguriță vanilie,
4 g praf
de copt,
100 g făină
albă,
Pentru însiropat:
400 ml
apă,
1 lingură
îndulcitor pudră,
3
linguri cafea măcinată,
Crema espresso:
3
lingurițe cafea solubilă,
250 g brânză
mascarpone,
250 ml
frișcă lichidă,
În plus:
Cacao,
după gust,
Sticks-uri
de ciocolată cu cappuccino
Mod de preparare:
Aluat:
Bați
albușurile cu sarea, cu mixerul. Când s-au făcut spumă, adaugi îndulcitorul,
apoi gălbenușurile, unul câte unul, uleiul și omogenizezi cu mixerul.
Adaugi
praful de copt, vanilia și făina și omogenizezi cu o spatulă cu mișcări largi.
Torni aluatul cu un polonic mic, în tăvi pentru brioșe, pregătite cu hârtiuțe. Vei obține 22 de brioșe.
Dai brioșele la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C) pentru 15 minute sau până trec testul scobitorii. Le lași la răcit.
Pentru însiropat:
Pregătești o cafea obișnuită, când fierbe apa, adaugi cafeaua și îndulcitorul, amesteci și lași la răcit. O strecori.
Pregătești
un espresso mai cremos: adaugi apă sau chiar cafea preparată anterior peste
cafeaua solubilă și amesteci până devine cremos.
Bați cu
mixerul frișca lichidă, mai moale. Adaugi espresso și brânza mascarpone și
amesteci până obții o consistență cremoasă.
Montare și Decor:
Ornezi fiecare brioșă cu cremă espresso, pudrezi cu cacao și decorezi cu sticks-uri de ciocolată cu cappuccino.
Poftă
Bună!
Mă puteţi
găsi şi pe:
blog: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/
facebook:
AncutsaCuisine
tiktok:
ancutsacuisine
instagram:
anncutsa
youtube: AncutsaCuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!