Cârnați de casă cu legume, la cuptor

 

Cârnați de casă cu legume, la cuptor

 

Pentru o sâmbătă în familie, am ales să pregătesc cârnați de casă la cuptor, cu legume. Simplu și gustos.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 1 h 30 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

600 g cârnat de porc de casă,

60 ml ulei,

200 ml vin alb,

200 ml apă,

5 cartofi,

2 morcovi,

200 g ciuperci Champignon,

Sare, după gust

 

Mod de preparare:

Într-o tavă pentru friptură, adâncă, pui un strat subțire de ulei și vinul.

Așezi cu grijă cârnatul, răsfirându-l, să nu stea îngrămădit, ca să se coacă bine.

Tai legumele grosier: cartofii rondele sau sferturi, morcovii, rondele groase, iar ciupercile, în jumătăți. Le adaugi în tavă. Presari sare, după gust.


Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, o oră și jumătate, până se rumenesc legumele, ai grijă să întorci cârnatul la jumătatea timpului.





Poftă Bună!

Comentarii