Pișcoturi (semi-dulci, cu îndulcitor)

 

Pișcoturi

O rețetă clasică pe care eu o ador: pișcoturile. Am înlocuit zahărul cu îndulcitor acolo unde s-a putut, astfel  încât să iasă cum trebuie ca textură și consistență. Sunt super gustoase și merită să le pregătești la o sărbătoare în familie!        

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 20 min

 

Ingrediente:

4 ouă,

Un praf de sare,

100 g îndulcitor pudră,

1 linguriță vanilie,

1 linguriță coajă de lămâie,

162 g făină,

 

În plus:

30 g zahăr tos,

1 lingură zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Separi albușurile de gălbenușuri.

Încălzești pe o tavă în cuptor zahărul până la 60ºC.

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu jumătate din cantitatea de îndulcitor.

Bați spumă, cu mixerul, gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de îndulcitor.

Adaugi zahărul înfierbântat și omogenizezi cu mixerul.


Încorporezi treptat gălbenușurile în spuma de albușuri, amestecând lejer cu o spatulă.

Adaugi vanilia și coaja de lămâie și amesteci.

Încorporezi treptat făina în amestecul de ouă, amestecând lejer cu o spatulă.

Torni aluatul în tava pregătită cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poș.


Presari zahăr pudră peste ele, acesta e necesar pentru acea textură de deasupra.

Le coci 12-15 minute, la foc mediu spre mare.




Poftă Bună!


Comentarii