Pișcoturi (semi-dulci, cu îndulcitor)
Pișcoturi
O rețetă
clasică pe care eu o ador: pișcoturile. Am înlocuit zahărul cu îndulcitor acolo
unde s-a putut, astfel încât să iasă cum
trebuie ca textură și consistență. Sunt super gustoase și merită să le
pregătești la o sărbătoare în familie!
Porții: 12
Timp de
pregătire: 20 min
Ingrediente:
4 ouă,
Un praf
de sare,
100 g
îndulcitor pudră,
1
linguriță vanilie,
1
linguriță coajă de lămâie,
162 g
făină,
În plus:
30 g
zahăr tos,
1
lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Separi albușurile
de gălbenușuri.
Încălzești
pe o tavă în cuptor zahărul până la 60ºC.
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu jumătate din cantitatea de îndulcitor.
Bați
spumă, cu mixerul, gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de
îndulcitor.
Adaugi zahărul înfierbântat și omogenizezi cu mixerul.
Adaugi vanilia și coaja de lămâie și amesteci.
Încorporezi
treptat făina în amestecul de ouă, amestecând lejer cu o spatulă.
Torni aluatul în tava pregătită cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poș.
Le coci 12-15 minute, la foc mediu spre mare.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!