Briose cu mure si pere
Brioșe cu mure și pere
Am pregătit aceste brioșe parfumate și colorate în nuanțe calde, ca soarele de sfârșit de vară, pentru a le savura în familie, de Sf. Maria.
Au blat pufos, grație făinii pentru prăjituri de la @raftulbunicii . Sunt umplute cu gem de mure și decorate cu cremă mascarpone, mure și pere.
Timp de pregătire: 1h 30 min
Timp de coacere: 15 min
Porții: 12 brioșe
Ingrediente:
Aluat:
4 ouă M,
Un praf
de sare,
3
linguri îndulcitor pudră (sau 3 linguri zahăr),
100 ml ulei,
100 g făină
albă,
½
linguriță praf de copt,
Crema mascarpone:
250 ml
frișcă lichidă,
250 g
brânză mascarpone,
Decor:
Gem de mure
cu îndulcitor,
Mure,
după gust,
Pere,
după gust,
Frunze
de mentă, după gust
Mod de preparare:
Aluat:
Bați
albușurile cu sarea, cu mixerul, până obții o spumă. Adaugi treptat îndulcitorul,
gălbenușurile, uleiul, omogenizând cu mixerul după fiecare.
Le lași
la răcit.
Crema mascarpone:
Bați frișca
lichidă, cu mixerul, lejer, apoi adaugi mascarponele și amesteci până capătă
consistență cremoasă.
Montare și decor:
Scobești
fiecare brioșă, cu o linguriță, o umpli cu gem de mure (eu am vrut gem cu
îndulcitor).
O parte
din crema mascarpone o amesteci cu gem de mure, pentru un roz diafan.
Umpli un
poș cu cele două creme.
Poftă
Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!