Briose cu mure si pere

 

Brioșe cu mure și pere


Am pregătit aceste brioșe parfumate și colorate în nuanțe calde, ca soarele de sfârșit de vară, pentru a le savura în familie, de Sf. Maria. 

Au blat pufos, grație făinii pentru prăjituri de la @raftulbunicii . Sunt umplute cu gem de mure și decorate cu cremă mascarpone, mure și pere.

 

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 15 min

Porții: 12 brioșe

 

Ingrediente:

Aluat:

4 ouă M,

Un praf de sare,

3 linguri îndulcitor pudră (sau 3 linguri zahăr),

100 ml ulei,

100 g făină albă,

½ linguriță praf de copt,

 

Crema mascarpone:

250 ml frișcă lichidă,

250 g brânză mascarpone,

 

Decor:

Gem de mure cu îndulcitor,

Mure, după gust,

Pere, după gust,

Frunze de mentă, după gust

 

Mod de preparare:

Aluat:

Bați albușurile cu sarea, cu mixerul, până obții o spumă. Adaugi treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, omogenizând cu mixerul după fiecare.


Adaugi făina în mai multe reprize, praful de copt și amesteci lejer cu o spatulă.


Torni aluatul în tăvi pentru brioșe, pregătite cu hârtiuțe.


Dai brioșele la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C) pentru 15 minute sau până trec testul scobitorii.

Le lași la răcit.

 

Crema mascarpone:

Bați frișca lichidă, cu mixerul, lejer, apoi adaugi mascarponele și amesteci până capătă consistență cremoasă.

 

Montare și decor:

Scobești fiecare brioșă, cu o linguriță, o umpli cu gem de mure (eu am vrut gem cu îndulcitor).

O parte din crema mascarpone o amesteci cu gem de mure, pentru un roz diafan.

Umpli un poș cu cele două creme.


Ornezi fiecare brioșă cu cremă și decorezi cu fructe și frunze de mentă.








 

Poftă Bună!

Rețeta video:



Comentarii