Prăjitură cu nuci

 

Prăjitură cu nuci

 

O prăjitură delicioasă cu aluat de plăcintă, umplută cu cremă de nuci.

 

Ingrediente:

Blatul:

350 g făină,

200 g unt,

1 ou,

¼  linguriță sare,

1 lingură zahăr,

100 ml suc de pere,

 

Crema de nuci:

4 ouă,

Un praf de sare,

1 lingură zeamă de lămâie,

4 linguri zahăr,

180 g nuci măcinate

 

În plus:

1 lingură zahăr, pentru decor

 

Mod de preparare:

Blatul:

Într-un bol se amestecă făina cu untul rece ras, până se obține un aluat nisipos. Se adaugă oul, sarea, zahărul și sucul de pere și se amestecă.

Se frământă lejer un aluat fraged, care se ține la frigider, să se întărească până se pregătește crema.

 

Crema:

Se bat spumă albușurile cu sarea și zeama de lămâie. Se adaugă zahărul, apoi gălbenușurile și se amestecă. Se adaugă în mai multe reprize nucile măcinate, se amestecă ușor.

 

Montare și coacere:

Se întinde aluatul în foaie potrivit de groasă.

Se transferă aluatul în tavă.

Se toarnă crema peste coca din tavă.


Se taie surplusul de cocă, se refrământă și se modelează fâșii cu ajutorul unei role de patiserie pentru a forma capacul. Se presară prăjitura cu zahăr.


Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180°C), până se rumenește ușor (aprox 30 de minute).






Poftă Bună!

Comentarii