Prăjitură cu nuci
Prăjitură cu
nuci
O
prăjitură delicioasă cu aluat de plăcintă, umplută cu cremă de nuci.
Ingrediente:
Blatul:
350 g
făină,
200 g
unt,
1 ou,
¼ linguriță sare,
1 lingură
zahăr,
100 ml
suc de pere,
Crema de nuci:
4 ouă,
Un praf
de sare,
1
lingură zeamă de lămâie,
4
linguri zahăr,
180 g
nuci măcinate
În plus:
1
lingură zahăr, pentru decor
Mod de preparare:
Blatul:
Într-un
bol se amestecă făina cu untul rece ras, până se obține un aluat nisipos. Se
adaugă oul, sarea, zahărul și sucul de pere și se amestecă.
Se frământă
lejer un aluat fraged, care se ține la frigider, să se întărească până se
pregătește crema.
Crema:
Se bat spumă albușurile cu sarea și zeama de lămâie. Se adaugă zahărul, apoi gălbenușurile și se amestecă. Se adaugă în mai multe reprize nucile măcinate, se amestecă ușor.
Montare și coacere:
Se
întinde aluatul în foaie potrivit de groasă.
Se
transferă aluatul în tavă.
Se
toarnă crema peste coca din tavă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!