Bulz la jar


Bulz la jar

 

Ce e mai bun ca un bulz la jar?

Pentru un prânz în familie, am pregătit grătar la țară. După ce am pregătit toate cărnurile, când jarul s-a mai domolit, am pregătit bulzul și câteva legume și pere. Cred că aperitivul acesta românesc bate orice camembert cu fițe la cuptor.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 20 min

Porţii: 4

 

Ingrediente:

aprox 1 litru apă,

aprox 300 g mălai,

1 linguriţă cu sare,

200 g brânză de burduf

Pere, după gust

 

Mod de preparare:

Pui la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când fierbe apa, adaugi mălaiul în ploaie, amestecând cu un tel. Lași să fiarbă până se îngroaşă ușor, cam în 15 minute trebuie să obții o mămăligă nici prea moale, nici prea tare, trebuie să o poți manevra. O răstorni pe o farfurie adâncă și o lași un pic la răcit, ca să o poți manipula.

Apoi, pe o bucată de folie alimentară, pui un pic de mămăligă, presezi, adaugi un bulgăre de brânză de burduf şi acoperi cu alt stratde mămăligă. 


Acum încearcă să-l iei în mâini și să-i dai formă rotundă dacă suporți fierbințeala sau închizi folia și încerci să-i dai formă presându-l cu folia de aluminiu. 


Pregătești câți bulzi vrei, îi pui pe grătar, când jarul s-a mai domolit. Îi lași cam 15-20 minute.


Tips: La final, încearcă să pui pe grătar și câteva pere, sunt geniale așa gătite, au o aromă deosebită.




Poftă Bună!

Comentarii