Bulz la jar
Bulz la jar
Ce e mai bun ca un bulz la jar?
Pentru un prânz în familie, am pregătit grătar la țară. După
ce am pregătit toate cărnurile, când jarul s-a mai domolit, am pregătit bulzul și
câteva legume și pere.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătire: 20 min
Porţii: 4
Ingrediente:
aprox 1
litru apă,
aprox
300 g mălai,
1 linguriţă
cu sare,
200 g brânză de burduf
Pere, după gust
Mod de preparare:
Pui la
fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când fierbe apa, adaugi mălaiul în ploaie,
amestecând cu un tel. Lași să fiarbă până se îngroaşă ușor, cam în 15 minute trebuie
să obții o mămăligă nici prea moale, nici prea tare, trebuie să o poți manevra.
O răstorni pe o farfurie adâncă și o lași un pic la răcit, ca să o poți
manipula.
Apoi, pe o bucată de folie alimentară, pui un pic de mămăligă, presezi, adaugi un bulgăre de brânză de burduf şi acoperi cu alt stratde mămăligă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!