Tort cu fructe

 

Tort cu fructe

 

Un tort de toamnă delicios și parfumat, cu blat cu nuci și migdale, o cremă onctuoasă cu mascarpone, ciocolată albă și coulis de mure, sirop cu pere și vin spumant, decorat cu frișcă și multe fructe. Blatul l-am îndulcit doar cu suc de pere (producție proprie) și mi-a plăcut mult cum a ieșit.

 

Timp de pregătire: 3 h

Timp de coacere: 30 min

Porții: 16

Mărime formă de copt: 20 cm

 

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouă,

Un praf de sare,

100 ml suc de pere,

120 ml ulei,

120 g făină albă,

50 g nuci,

50 g migdale,

7 g praf de copt,

2 lingurițe vanilie Bourbon,

 

Pentru însiropat:

500 ml apă,

1 pară,

100 ml vin spumant roz,

 

Pentru crema cu mure:

250 ml frișcă lichidă,

120 g cuvertură de ciocolată albă,

125 g cremă mascarpone,

50 g coulis de mure,

 

Pentru crema albă:

200 ml frișcă lichidă,

125 g cremă mascarpone,

 

Pentru decor:

1 pară,

1 piersică,

4 smochine,

1 kiwi,

1 mango

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea, adaugi pe rând gălbenușurile, sucul de pere, uleiul, vanilia, amestecând după fiecare ingredient. Adaugi praful de copt, făina, nucile și migdalele și de aici amesteci cu o spatulă.


Torni aluatul într-o tavă de copt de 20 cm, pe care îl dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180°C) pentru 25-30 de minute, la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit. Tai blatul în două foi, ajustezi marginile.

 

Pentru însiropat:

Fierbi pe foc mic pentru 7 minute apa cu para și vinul spumant. Lași la răcit. Tai blatul în două foi și ajustezi marginile. Însiropezi delicat.

Crema albă:

Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi.

Crema cu mure:

Pui pe baie de abur ciocolata cu frișca lichidă. Când ciocolata s-a topit, îndepărtezi vasul cu cremă de sursa de aburi, apoi îl dai vasul la frigider aprox 15 minute.

Scoți vasul de la frigier, adaugi mascarponele și coulisul de mure și bați crema cu mixerul până devine fină.



Montare:

Peste prima foaie de blat adaugi crema cu mure și o nivelezi. Adaugi a doua foaie de blat și îmbraci tortul în cremă.

Decor:

Îmbraci tortul în crema albă (o sa-ți și rămână, nu-ți trebuie toată) și decorezi cu fructe de sezon.



  



Poftă Bună!

Comentarii