Mancare de cartofi cu piept de porc afumat

 

Mâncare de cartofi cu piept de porc afumat

O mâncare gustoasă de toamnă cu multă ceapă, usturoi, cartofi și piept de porc afumat.

 

Porţii: 4

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 40 min

 

Ingrediente:

4 cepe albe,

4 căței de usturoi,

70 ml ulei,

Sare, după gust,

300 g piept de porc afumat,

600 ml apă,

4 cartofi,

2 linguri pastă de tomate,

Câteva fire de mărar şi pătrunjel

 

Mod de preparare:

Toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești într-o cratiță în care ai înfierbântat uleiul și gătești cam 2 minute. Adaugi sare, după gust.


Tai pieptul de porc în bucăţi potrivite, le adaugi peste ceapă și mai gătești cam 5 minute.


Adaugi la început două căni cu apă și lași să fiarbă. Mai completezi cu apă la nevoie.

Între timp, cureți, speli și tai cartofii în cuburi.

Când fierbe apa, adaugi cartofii.


Când cartofii sunt fierți, prepari sosul, adaugi pasta de tomate dizolvată în puțină apă. Mai lași cam 5 minute.

După ce dai de pe foc, adaugi verdețuri tocate mărunt.


Poftă Bună!

Comentarii