Mâncare de cartofi cu vinete

 

Mâncare de cartofi cu vinete

 

Iată o mâncare de toamnă, cu vinete și cartofi, rapid de pregătit și foarte gustoasă.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 40 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

2 cepe uscată,

40 ml ulei,

Sare, după gust,

1 morcov,

2 cartofi,

2 ardei kapia,

500 g vinete mici,

2 linguri pastă de tomate,

2 căni cu apă 

Mod de preparare:

Cureți și speli legumele. Tai ceapa în două și apoi julienne și o călești ușor într-o cratiță cu ulei înfierbântat. 


Tai morcovul cuburi mici și îl adaugi peste ceapa. 


Tai ardeii în fâșii mari și scurte , iar cartofii în cuburi și le adaugi peste ceapă. Adaugi o cană cu apă și lași să fiarbă.


Tai vinetele în două sau patru, ale mele au fost și mici, și mari. Le adaugi la mâncare.


Adaugi o cană cu apă și lași să fiarbă cam 15-20 de minute. Le verifici dacă sunt fierte. Completezi cu apă, la nevoie. Potrivești de sare.

Adaugi pasta de tomate diluată în puțină apă și amesteci.

Mai lași câteva minute, apoi iei focul. Decorezi cu mărar și pătrunjel proaspete, tocate mărunt.




Poftă Bună!

Comentarii