Tort cu nuci, ciocolata, cafea si fructe
Un tort
de toamnă cu blat cu nuci, cremă de ciocolată și cafea, decorat cu multe
fructe. Acest deliciu parfumat l-am pregătit cu drag pentru onomastica mamei.
Timp de pregătire: 3 h
Timp de coacere: 30 min
Porții: 16
Mărime formă de copt: 20 cm
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă,
Un praf
de sare,
3
linguri îndulcitor pudră /4 linguri zahăr,
3
linguri făină albă,
5
linguri nuci măcinate,
5 g praf
de copt,
Pentru însiropat:
500 ml
apă,
2 pere,
100 ml vin
alb,
Pentru crema de ciocolată și
cafea:
100 ml
frișcă lichidă,
100 g
cuvertură de ciocolată cu lapte,
125 g
cremă mascarpone,
Pentru crema albă:
200 ml frișcă
lichidă,
125 g
cremă mascarpone,
Pentru decor:
1 pară,
zmeură,
după gust,
căpșuni,
după gust,
4 smochine,
Struguri
albi
Mod de preparare:
Blatul:
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea, adaugi pe rând gălbenușurile, îndulcitorul,
amestecând după fiecare ingredient. Adaugi praful de copt, făina, nucile și de
aici amesteci cu o spatulă.
Torni
aluatul într-o tavă de copt de 20 cm, pe care îl dai la cuptorul preîncălzit,
la foc mediu (180°C) pentru 25-30 de minute, la cuptorul preîncălzit. Lași la
răcit.
Tai blatul
în două foi, ajustezi marginile.
Pentru însiropat:
Fierbi
pe foc mic pentru 7 minute apa cu perele și vinul. Lași la răcit. Însiropezi
delicat.
Pentru crema cu mure:
Pui pe
baie de abur ciocolata. Când ciocolata s-a topit, îndepărtezi vasul cu cremă de
sursa de aburi, apoi încorporezi treptat mascarponele și frișca bătută moale. Omogenizezi
cu mixerul.
Crema albă:
Bați cu
mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi.
Montare:
Peste
prima foaie de blat adaugi crema de ciocolată și o nivelezi. Adaugi a doua
foaie de blat.
Decor:
Îmbraci tortul în crema albă și decorezi cu fructe de sezon.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!