Tort cu nuci, ciocolata, cafea si fructe

 



Tort cu nuci, ciocolata, cafea și fructe 

Un tort de toamnă cu blat cu nuci, cremă de ciocolată și cafea, decorat cu multe fructe. Acest deliciu parfumat l-am pregătit cu drag pentru onomastica mamei.

 

Timp de pregătire: 3 h

Timp de coacere: 30 min

Porții: 16

Mărime formă de copt: 20 cm

 

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouă,

Un praf de sare,

3 linguri îndulcitor pudră /4 linguri zahăr,

3 linguri făină albă,

5 linguri nuci măcinate,

5 g praf de copt,

 

Pentru însiropat:

500 ml apă,

2 pere,

100 ml vin alb,

 

Pentru crema de ciocolată și cafea:

100 ml frișcă lichidă,

100 g cuvertură de ciocolată cu lapte,

125 g cremă mascarpone,

 

Pentru crema albă:

200 ml frișcă lichidă,

125 g cremă mascarpone,

 

Pentru decor:

1 pară,

zmeură, după gust,

căpșuni, după gust,

4 smochine,

Struguri albi

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea, adaugi pe rând gălbenușurile, îndulcitorul, amestecând după fiecare ingredient. Adaugi praful de copt, făina, nucile și de aici amesteci cu o spatulă.

Torni aluatul într-o tavă de copt de 20 cm, pe care îl dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180°C) pentru 25-30 de minute, la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit.

Tai blatul în două foi, ajustezi marginile.

 

Pentru însiropat:

Fierbi pe foc mic pentru 7 minute apa cu perele și vinul. Lași la răcit. Însiropezi delicat.

 

Pentru crema cu mure:

Pui pe baie de abur ciocolata. Când ciocolata s-a topit, îndepărtezi vasul cu cremă de sursa de aburi, apoi încorporezi treptat mascarponele și frișca bătută moale. Omogenizezi cu mixerul.

 

Crema albă:

Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi.

 

Montare:

Peste prima foaie de blat adaugi crema de ciocolată și o nivelezi. Adaugi a doua foaie de blat.

 

Decor:

Îmbraci tortul în crema albă și decorezi cu fructe de sezon.

Poftă Bună!

Comentarii