Tort de toamna cu doua creme ganache
Tort de toamnă cu două creme ganache
Un tort
de toamnă cu blat pufos cu nuci rumenite în cuptor, două creme ganache, sirop
și decor cu fructe. O rapsodie fructată.
Am avut
ajutor profesionist de la Novi, cu ciocolata Novibloc, perfectă pentru gătit. La
fix pentru aniversarea mamei, care a fost încântată. Am pregătit un ganache cu
Novibloc 30% cacao, un sortiment dulce (deși are 30% cacao, nu se simte așa
dulce ca alte ciocolate, ceea ce m-a surprins plăcut), cremoasă, fină, cu gust
bogat și un ganache cu Novibloc 50% cacao, cu gust intens, ușor amărui, foarte
gustos. Ce apreciez la sortimentul de ciocolată menaj Novibloc este că se
topește uniform, are gust intens și bogat, nu conține gluten și e perfectă
pentru iubitorii de dulciuri care vor un rezultat profesional acasă. Este o
ciocolată autentic italiană numai bună pentru momente de răsfăț.
Am căutat
pentru decor niște fructe care să se armonizeze bine cu ciocolata, iar perele,
strugurii și smochinele au fost cea mai bună alegere. Pentru sirop, am ales pere
și whisky. Și ca să nu zică mama că nu am răsfățat-o destul, tot pentru decor,
am folosit și câteva praline de ciocolată Novi Cuadro cu fistic, fără gluten. Ador
fisticul! Sunt divine!
Timp de pregătire: 3 h
Timp de coacere: 25 min
Porții: 16
Mărime formă de copt: 18 cm
Ingrediente:
Pentru blat:
5 ouă
mari,
2
albușuri,
Un praf
de sare,
36 g
îndulcitor pudră (echivalentul a 4 linguri zahăr),
75 g
făină albă,
100 g nuci
rumenite și măcinate,
5 g praf
de copt,
Pentru însiropat:
500 ml
apă,
1 pară
roșie,
50 g
whisky,
Pentru crema ganache cu lapte:
150 ml frișcă
lichidă,
100 g ciocolată
Novibloc 30% cacao,
Pentru crema ganache neagră:
100 ml frișcă
lichidă,
50 g ciocolată
Novibloc 50% cacao,
Pentru crema albă:
200 ml
frișcă lichidă,
200 g
cremă mascarpone,
Pentru decor:
1 pară
roșie,
1 smochină,
Struguri
albi,
praline
de ciocolată Novi Cuadro cu fistic
Mod de preparare:
Blatul:
Bați
spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea, adaugi pe rând gălbenușurile, îndulcitorul,
praful de copt, amestecând după fiecare ingredient, cu mixerul.
Adaugi, nucile
rumenite și făina în mai multe reprize și de aici amesteci cu o spatulă.
Torni aluatul
în două forme de copt de 18 cm, pe care le dai la cuptorul preîncălzit, la foc
mediu (180°C) pentru 20-25 de minute, la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit.
Tai fiecare
blat în câte două foi.
Pentru însiropat:
Fierbi
pe foc mic pentru 10 minute apa cu para și whisky. Lași la răcit. Însiropezi
delicat blaturile.
Crema ganache cu lapte:
Pui pe
baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata Novibloc 30% cacao,
amestecând din când în când. Odată topită ciocolata, dai deoparte și amesteci
bine. Dai la frigier până se răcește și se încheagă. Apoi bați crema cu mixerul,
până devine mătăsoasă, fină.
Crema ganache neagră:
Pui pe
baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata Novibloc 50% cacao și
procedezi ca la pasul anterior.
Montare:
Peste
prima foaie de blat adaugi jumătate din crema ganache cu lapte și nivelezi.
Adaugi a
doua foaie de blat, apoi crema ganache amăruie și nivelezi.
Adaugi a
treia foaie de blat, apoi cealaltă jumătate din crema ganache cu lapte și nivelezi.
Adaugi ultima
foaie de blat.
Decor:
Îmbraci tortul în crema albă și decorezi cu fructe de sezon. Definitivezi cu pralinele cu fistic în trei straturi de la Novi.
Poftă Bună!
Mă
puteţi găsi şi pe:
facebook: AncutsaCuisine
instagram:
anncutsa
tiktok: Ancutsa
Cuisine
youtube: AncutsaCuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!