Tort de toamna cu doua creme ganache

Tort de toamnă cu două creme ganache

 

Un tort de toamnă cu blat pufos cu nuci rumenite în cuptor, două creme ganache, sirop și decor cu fructe. O rapsodie fructată.

Am avut ajutor profesionist de la Novi, cu ciocolata Novibloc, perfectă pentru gătit. La fix pentru aniversarea mamei, care a fost încântată. Am pregătit un ganache cu Novibloc 30% cacao, un sortiment dulce (deși are 30% cacao, nu se simte așa dulce ca alte ciocolate, ceea ce m-a surprins plăcut), cremoasă, fină, cu gust bogat și un ganache cu Novibloc 50% cacao, cu gust intens, ușor amărui, foarte gustos. Ce apreciez la sortimentul de ciocolată menaj Novibloc este că se topește uniform, are gust intens și bogat, nu conține gluten și e perfectă pentru iubitorii de dulciuri care vor un rezultat profesional acasă. Este o ciocolată autentic italiană numai bună pentru momente de răsfăț.

Am căutat pentru decor niște fructe care să se armonizeze bine cu ciocolata, iar perele, strugurii și smochinele au fost cea mai bună alegere. Pentru sirop, am ales pere și whisky. Și ca să nu zică mama că nu am răsfățat-o destul, tot pentru decor, am folosit și câteva praline de ciocolată Novi Cuadro cu fistic, fără gluten. Ador fisticul! Sunt divine!


  

Timp de pregătire: 3 h

Timp de coacere: 25 min

Porții: 16

Mărime formă de copt: 18 cm

 

Ingrediente:

Pentru blat:

5 ouă mari,

2 albușuri,

Un praf de sare,

36 g îndulcitor pudră (echivalentul a 4 linguri zahăr),

75 g făină albă,

100 g nuci rumenite și măcinate,

5 g praf de copt,

 

Pentru însiropat:

500 ml apă,

1 pară roșie,

50 g whisky,

 

Pentru crema ganache cu lapte:

150 ml frișcă lichidă,

100 g ciocolată Novibloc 30% cacao,

 

Pentru crema ganache neagră:

100 ml frișcă lichidă,

50 g ciocolată Novibloc 50% cacao,

 

Pentru crema albă:

200 ml frișcă lichidă,

200 g cremă mascarpone,

 

Pentru decor:

1 pară roșie,

1 smochină,

Struguri albi,

praline de ciocolată Novi Cuadro cu fistic

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea, adaugi pe rând gălbenușurile, îndulcitorul, praful de copt, amestecând după fiecare ingredient, cu mixerul.

Adaugi, nucile rumenite și făina în mai multe reprize și de aici amesteci cu o spatulă.

Torni aluatul în două forme de copt de 18 cm, pe care le dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180°C) pentru 20-25 de minute, la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit.

Tai fiecare blat în câte două foi.

 

Pentru însiropat:

Fierbi pe foc mic pentru 10 minute apa cu para și whisky. Lași la răcit. Însiropezi delicat blaturile.

 

Crema ganache cu lapte:

Pui pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata Novibloc 30% cacao, amestecând din când în când. Odată topită ciocolata, dai deoparte și amesteci bine. Dai la frigier până se răcește și se încheagă. Apoi bați crema cu mixerul, până devine mătăsoasă, fină.

 

Crema ganache neagră:

Pui pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata Novibloc 50% cacao și procedezi ca la pasul anterior.

 

Montare:

Peste prima foaie de blat adaugi jumătate din crema ganache cu lapte și nivelezi.

Adaugi a doua foaie de blat, apoi crema ganache amăruie și nivelezi.

Adaugi a treia foaie de blat, apoi cealaltă jumătate din crema ganache cu lapte și nivelezi.

Adaugi ultima foaie de blat.

 

Decor:

Îmbraci tortul în crema albă și decorezi cu fructe de sezon. Definitivezi cu pralinele cu fistic în trei straturi de la Novi.




 



  









Poftă Bună!


Mă puteţi găsi şi pe:

facebook: AncutsaCuisine

instagram: anncutsa

tiktok: Ancutsa Cuisine

youtube: AncutsaCuisine

Comentarii