Trufe cu biscuiti si cafea (fara zahăr)

 

Trufe cu biscuiți și cafea

(fără zahăr)

 Aceste trufe sunt un răsfăț fără zahăr, ușor de pregătit. Am folosit Biscuiții cu fibre, fără zahăr adăugat de la Gullón. Pot fi consumați la micul dejun, ca gustare sau în rețete. Eu am ales să-i transform într-un desert delicios de toamnă, cu fibre, gust și zero vinovăție. Gustoși și fragezi, acești biscuiți sunt exact ce aveam eu nevoie pentru trufele mele cu aromă de cafea și o notă delicată de Irish Cream.

Timp de pregătire: 40 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

170 g Gullón biscuiți cu fibre, fără zahăr,

100 ml frișcă vegetală neîndulcită,

100 g brânză mascarpone,

2 plicuri ceai Irish Cream,

1 lingură cafea,

2 linguri apă fierbinte,

50 g ciocolată neagră fără zahăr,

30 g ciocolată albă fără zahăr,

3 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Pui biscuiții în vasul de la chopper și îi mărunțești până obții o textură fină, nisipoasă.



Bați frișca lichidă cu mixerul, într-un bol încăpător. O poți folosi simplă, eu am infuzat-o înainte cu două plicuri de ceai Irish Cream. Când capătă consistență, adaugi mascarponele și cafeaua solubilă dizolvată în apă fierbinte. Omogenizezi cu mixerul.


Adaugi crema puțin câte puțin peste biscuiți, amestecând. Aluatul obținut să nu fie prea moale, dar nici prea tare. Trebuie să-l poți frământa și modela în mână.


Modelezi mingiuțe mai măricele. Lucrezi repede pentru că se încălzește repede în mână crema.

 
Treci mingiuțele prin ciocolată neagră topită, le glazurezi cu ciocolată albă. Pe alte mingiuțe le poți tăvăli prin cacao.

 

Le dai la frigider, să se întărească.

Notă! Găsești promoții la Gullón Biscuiți cu fibre, fără zahăr adăugat în perioada 1-31 octombrie 2025 în magazinele Metro și Carrefour!






 



Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii