Aceste trufe sunt un răsfăț fără zahăr, ușor de pregătit. Am folosit Biscuiții cu fibre, fără zahăr adăugat de la Gullón. Pot fi consumați la micul dejun, ca gustare sau în rețete. Eu am ales să-i transform într-un desert delicios de toamnă, cu fibre, gust și zero vinovăție. Gustoși și fragezi, acești biscuiți sunt exact ce aveam eu nevoie pentru trufele mele cu aromă de cafea și o notă delicată de Irish Cream.
Timp de pregătire: 40 min
Porții: 12
Ingrediente:
170 g Gullón biscuițicu fibre, fără zahăr,
100 ml
frișcă vegetală neîndulcită,
100 g brânză
mascarpone,
2 plicuri ceai Irish Cream,
1 lingură cafea,
2 linguri apă fierbinte,
50 g ciocolată
neagră fără zahăr,
30 g
ciocolată albă fără zahăr,
3 linguri cacao
Mod de preparare:
Pui biscuiții
în vasul de la chopper și îi mărunțești până obții o textură fină, nisipoasă.
Bați
frișca lichidă cu mixerul, într-un bol încăpător. O poți folosi simplă, eu am
infuzat-o înainte cu două plicuri de ceai Irish Cream. Când capătă consistență,
adaugi mascarponele și cafeaua solubilă dizolvată în apă fierbinte. Omogenizezi
cu mixerul.
Adaugi crema
puțin câte puțin peste biscuiți, amestecând. Aluatul obținut să nu fie prea moale,
dar nici prea tare. Trebuie să-l poți frământa și modela în mână.
Modelezi
mingiuțe mai măricele. Lucrezi repede pentru că se încălzește repede în mână
crema.
Treci mingiuțele
prin ciocolată neagră topită, le glazurezi cu ciocolată albă. Pe alte mingiuțe le
poți tăvăli prin cacao.
Le dai
la frigider, să se întărească.
Notă! Găsești promoții la GullónBiscuiți cu fibre, fără zahăr adăugat în perioada 1-31 octombrie 2025 în
magazinele Metro și Carrefour!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!