Bomboane fondante

 

Bomboane fondante

 

De mult îmi doream să fac acasă bomboane fondante cu aromele preferate. Acum am reușit datorită fondantului de calitate superioară și coloranților de la Cirast Food Ingredients, producător românesc de ingrediente și produse pentru cofetărie și industria alimentară.

Sunt încantată de fondant și de puterea de colorare a coloranților, produsele sunt profesioniste.

 

Am umplut bomboanele cu:

🍬 cacaco și inveliș din fondant cu ciocolată

🍬 zmeură și apă de trandafiri, colorate în roz

🍬 cu coajă de portocale și apa de flori de portocal, colorate în portocaliu.

 

De asemenea, pentru că am folosit doar ingrediente de origine vegetală, aceste bomboane sunt un dulce de Post.

 

Tu pe care ai vrea să o încerci prima?

 

Timp de pregătire: 60 min

Timp de gătire: 5 min

Porții: 6

 

Ingrediente:

Pentru bomboanele portocalii:

90 g fondant Cirast,

3 linguri nuci măcinate, după gust,

1 linguriță apă de flori de portocal,

 

Pentru bomboanele roz:

90 g fondant Cirast,

2 linguri nuci măcinate, după gust,

1 linguriță apă de flori de trandafir,

1 lingură gem de zmeură,


Pentru bomboanele maro:

90 g fondant Cirast,

2 linguri nuci măcinate, după gust,

1 linguriță cacao,

 

Pentru înveliș:

300 g fondant Cirast

Colorant alimentar galben gel Yam,

Colorant alimentar roșu gel Yam,

30 ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Mai întâi pregătești umpluturile.


Pentru bomboanle portocalii, amesteci fondantul cu nuca, apa de portocal și coajă de portocală și frămânți ca la pasul anterior.

 Pentru bomboanele roz, amesteci fondantul cu nuca, apa de trandafiri și zmeura și frămânți pe blatul de lucru până obții o compoziție omogenă, solidă.


Pentru bomboanele maro, amesteci fondantul cu nuca și cacaoa și frămânți cum ai procedat mai sus.

 


Pentru a pregăti învelișul, pui într-un ibric fondantul (100 g/culoare e mai mult decât suficient dar ai nevoie de această cantitate pentru a avea loc să scufunzi bomboana), cu o lingură de apă și le amesteci, pe foc mic, până obții o masă omogenă. Dai deoparte și împarți în 3 boluri și colorezi după plac. Pentru maro, pui ciocolata amăruie în bol și amesteci cu fondantul până se uniformizează. Lași un pic la răcit, să se închege. Dacă e prea lichid, nu va sta pe bomboană.

 

Scufunzi fiecare bomboană în culoarea dorită, scuturi bine lingurița și pui pe o tavă de inox unsă cu ulei. La final, le faci acea spirală specifică pe fiecare.

   

Le lași la uscat. Când sunt proaspete, sunt moi. A doua zi, se deschid la culoare și devin mai tari. Le depozitezi într-o cutie metalică.



 




 




Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii