Paine rustica
Pâine rustică
Îmi
place să-mi pregătesc pâinea în casă și să experimentez tot felul de aluaturi. Am
pregătit această pâine cu dospire lentă, la rece, decorată și cu crustă moale. Am
avut nevoie de o făină de calitate, de aceea am apelat la făina Raftul Bunicii
000. Cu cât fermentează mai mult, cu
atât pâinea are un gust mai pregnant, bogat. Am fost mulțumită de pâinica mea, a
ieșit atât de bună! Încercați-o și voi!
Timp de pregătire: 15 min
Timp de dospire la rece: 6 h
Timp de coacere: 1 h
Porţii: 4
Ingrediente:
450 g
făină Raftul Bunicii 000,
20 g
drojdie proaspătă,
300 ml
apă călduţă,
40 ml
ulei,
1
linguriţă rasă sare
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia
în apa călduță și o torni în bolul de la mixer. Adaugi uleiul, făina, sarea și frămânți
aprox 5 minute sau până obţii un aluat omogen, moale, lucios, nelipicios.
Transferi aluatul pe blatul de lucru și-i dai formă. Îl muți într-un bol pregătit cu o pânză curată şi-l acoperi cu folie alimentară.
Îl dai
la frigider la dospit lent minim 6 ore. Aluatul va deveni și mai pufos și va
căpăta un gust mai bogat datorită fermentării îndelungi. Dacă ai mâncat
vreodată pâine țărănească, o să înțeleg diferența față de o pâine obișnuită.
După cele
20 de minute, scoți tava cu apă și dai focul mai mic, mai lași pâniea în cuptor
încă aprox 40 de minute (sau până se rumenește, în funcţie de cuptorul tău).
Poftă Bună!











Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!