Prajitura cu biscuiti, pere si caramel

 

Prăjitură cu biscuiți, pere și caramel

 

Am pregătit această prăjitură cu blat de biscuiți, cremă mascarpone cu piure de pere, un strat de caramel și decor de alune de pădure. Am folosit biscuiții digestivi de la Gullón, gustoși, perfecți pentru a constitui un strat pentru prăjitura mea. 

Timp de pregătire: 40 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

400 g biscuiți digestivi Gullón,

150 g unt topit,

150 ml frișcă vegetală neîndulcită,

125 g brânză mascarpone,

1 linguriță vanilie,

150 g piure de pere,

150 g caramel,

Alune de pădure, după gust,

Fistic, după gust

 

Mod de preparare:

Pui biscuiții în vasul de la chopper și îi mărunțești până obții o textură fină, nisipoasă. 

Îi transferi într-un bol încăpător, adaugi untul topit și amesteci. Transferi amestecul într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt, mai înaltă pe margini pentru a o putea scoate ușor. Presezi și nivelezi cu fundul unui pahar. Dai aluatul la frigider o jumătate de oră, să se întărească.


Bați frișca lichidă cu mixerul, mai moale. Adaugi mascarponele și vanilia și omogenizezi cu mixerul.


 Adaugi piureul de pere și amesteci lejer cu o spatulă.

Scoți blatul de la rece. Torni crema peste biscuiți, nivelezi frumos.

Torni caramelul și nivelezi.


Presari alune de pădure și fistic mărunțite grosier.







Poftă Bună!

Comentarii