Prajitura cu biscuiti, pere si caramel
Prăjitură cu
biscuiți, pere și caramel
Am pregătit această prăjitură cu blat de biscuiți, cremă mascarpone cu piure de pere, un strat de caramel și decor de alune de pădure. Am folosit biscuiții digestivi de la Gullón, gustoși, perfecți pentru a constitui un strat pentru prăjitura mea.
Timp de pregătire: 40 min
Porții: 12
Ingrediente:
400 g
biscuiți digestivi Gullón,
150 g
unt topit,
150 ml
frișcă vegetală neîndulcită,
125 g
brânză mascarpone,
1
linguriță vanilie,
150 g piure de pere,
150 g caramel,
Alune de pădure, după gust,
Fistic, după gust
Mod de preparare:
Pui biscuiții în vasul de la chopper și îi mărunțești până obții o textură fină, nisipoasă.
Îi transferi într-un bol încăpător, adaugi untul topit și amesteci. Transferi amestecul într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt, mai înaltă pe margini pentru a o putea scoate ușor. Presezi și nivelezi cu fundul unui pahar. Dai aluatul la frigider o jumătate de oră, să se întărească.
Scoți
blatul de la rece. Torni crema peste biscuiți, nivelezi frumos.
Torni
caramelul și nivelezi.










Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!