Cartofi taranesti
Cartofi țărănești
Știm cu
toții că folosind ingrediente rămase prin frigider este un mod de a combate
risipa alimentară. Astfel că între sau după sărbători facem alte
mâncăruri.
Îmi plac
mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram
mică. De data aceasta, i-am pregătit după Crăciun, din bucăți de kaizer și piept
de porc afumat, am cumpărat niște bucăți cam grase și nu prea s-au mâncat, așa
că am rămas cu ele. Însă le-am făcut cunoștință cu niște cârnați ce-i aveam
prin congelator, prea puțini pentru a mai face cu ei o masă. Am găsit un mod de
a le refolosi într-un preparat gustos.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 50 min
Porţii: 6
Ingrediente:
8 cartofi mari,
40 ml ulei,
200 g kaizer,
150 g piept
de porc afumat,
2
cârnați semi-afumați,
2 căței
de usturoi,
Sare,
după gust,
Un vârf
de cuțit rozmarin pudră,
Pătrunjel
proaspăt, după gust
Mod
de preparare:
Pui cartofii
la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min, să rămână
fermi, nu moi). Când sunt gata, îi scoți pe o tavă la răcit (aprox 20 min), îi
descojești şi îi tai cubuleţe.
Tai kaizerul
și pieptul de porc în fâşii subţiri. Cârnații îi tai rondele. Usturoiul îl tai
mărunt.
Încingi uleiul într-o tigaie încăpătoare și rumenești afumăturile și cârnații cam 5 minute.
Apoi
adaugi usturoiul, cartofii și pui sare, după gust. Mai călești împreună cam 7-8 minute,
amestecând. Adaugi puțin rozmarin pudră, pentru un
gust deosebit.
Garnisești cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!