Cartofi taranesti

 

Cartofi țărănești

Știm cu toții că folosind ingrediente rămase prin frigider este un mod de a combate risipa alimentară. Astfel că între sau după sărbători facem alte mâncăruri.

Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică. De data aceasta, i-am pregătit după Crăciun, din bucăți de kaizer și piept de porc afumat, am cumpărat niște bucăți cam grase și nu prea s-au mâncat, așa că am rămas cu ele. Însă le-am făcut cunoștință cu niște cârnați ce-i aveam prin congelator, prea puțini pentru a mai face cu ei o masă. Am găsit un mod de a le refolosi într-un preparat gustos. Caut pe cât posibil ca alimentele rămase să nu le arunc, ci să le transform.



Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 50 min

Porţii: 6

 

Ingrediente:
8 cartofi mari,

40 ml ulei,

200 g kaizer,

150 g piept de porc afumat,

2 cârnați semi-afumați,

2 căței de usturoi,

Sare, după gust,

Un vârf de cuțit rozmarin pudră,

Pătrunjel proaspăt, după gust

 

Mod de preparare:

Pui cartofii la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min, să rămână fermi, nu moi). Când sunt gata, îi scoți pe o tavă la răcit (aprox 20 min), îi descojești şi îi tai cubuleţe.

 

Tai kaizerul și pieptul de porc în fâşii subţiri. Cârnații îi tai rondele. Usturoiul îl tai mărunt.

  

Încingi uleiul într-o tigaie încăpătoare și rumenești afumăturile și cârnații cam 5 minute. 

Apoi adaugi usturoiul, cartofii și pui sare, după gust.  Mai călești împreună cam 7-8 minute, amestecând. Adaugi puțin rozmarin pudră, pentru un gust deosebit.

Garnisești cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.



Poftă Bună!

Comentarii