Mancare cu marar si carne de porc


Mancare cu marar si carne de porc


O mancare traditionala cu care am crescut si preferata parintilor mei. Este si mai buna daca o preparati cu carne afumata.

Ingrediente:
500 g carne porc;
6 legaturi mari cu marar;
Un manunchi de frunze de ceapa verde;
1 ceapa uscata;
3 linguri pasta de tomate;
1 lingurita faina;

Numar de portii: 6
Timp: 50min

Mod de preparare:
Se rumeneste carnea taiata in bucatele in putin ulei incins, se acopera cu apa si cand scade apa, se completeaza. Se gateste astfel cam 30 de minute, pana cand carnea e bine facuta.

Se adauga ceapa tocata marunt, apoi si mararul taiat marunt si frunzele de ceapa taiate grosier. Se acopera cu apa si se se lasa sa fiarba inca 15 minute.


Se pregateste sosul din pasta de tomate desfacuta in putina apa si se ingroasa cu o lingurita de faina dizolvata in apa si pusa peste mancare prin strecuratoare pentru a nu lasa cocoloase. Se mai fierbe cateva minute pana incepe sa se ingroase (cam 5 minute).



Pofta Buna!


Comentarii