Castraveti in otet
Castraveti
in otet
Imi
place sa conserv castravetii pentru sezonul rece, ca apoi sa ii pot folosi la
salata de boeuf sau ca salata la o mancare mai consistenta.
Ingrediente:
aprox 3 kg castraveti;
Cativa
morcovi;
cateva
bucatele de hrean;
o ceapa;
1,5 l apa;
1
pahar otet;
1,5 linguri
sare de mare;
1
lingura zahar;
cateva
foi de dafin;
cateva
boabe de piper;
cateva
boabe de mustar;
frunze o telina;
Mod de preparare:
Se pun la fiert apa impreuna cu
otetul si mirodeniile, iar din momentul in care incep sa fiarba se lasa cateva
clocote (asta inseamna cam 7 minute). Pentru ca am folosit 1.5 l apa, am pus o
lingura si jumatate de sare, eu pastrez proportia 1 lingura cu sare la un litru
de apa.
Se asaza castravetii, ceapa,
morcovii si hreanul in borcane, se acopera cu frunze de telina si se pun cutite sub borcane (ca sa nu crape), apoi se toarna
lichidul fierbinte cu polonicul.
Cand incepe sa se mai raceasca
lichidul, se pun capacele la borcane, apoi se tin intoarse cateva minute.
Dupa ce s-au racit, se depoziteaza
la loc racoros.
Am obtinut: 1 borcan de 1.5kg
si 2 borcane de 800g.
Pofta
Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!