Sarmale de Craciun (2016)
Sarmale de Craciun
Ingrediente:
Aprox 700 g
carne tocata;
1 pahar cu orez;
1 pahar cu
apa;
2 cepe mici;
1 varza alba
murata;
3 linguri
bulion;
Condimente:
sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce;
Optional:
sunca
Mod de preparare:
Sfat! Este bine ca varza murata sa se lase intr-un castron cu apa rece cu o seara inainte.
Se spala bine orezul.
Se toaca marunt ceapa.
Se amesteca bine
carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele
si 1 lingura de bulion.
Pe fiecare
frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.
Pe fundul unei
cratiti adanci se pune un strat de sunca taiata feliute. Puteti unge cratita cu
untura sau ulei, daca nu aveti sunca. Apoi se pune un strat de varza tocata. Se
asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc
in care vom pune alte 2 linguri de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un
spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.
Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi
le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.
Se
servesc cu mamaliga calda.
Timp total: aprox 4h 30min
Portii: eu am obtinut 52 de sarmalute, deci aprox 13 portii
Timp total: aprox 4h 30min
Portii: eu am obtinut 52 de sarmalute, deci aprox 13 portii
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!