Rețete Pascale

Cartofi taranesti (4)

Cartofi țărănești

Îmi plac mult cartofii țărănești, iar acum că a venit și primăvara, i-am servit cu verdețuri de sezon.

Timp de pregătire: 20min
Timp de gătire: 30 min + 17 min
Porţii: 4

Ingrediente:
600 g cartofi; 
2 cepe albe mari;
250 g şuncă ţărănească;
Sare, după gust;
Câteva frunze de ceapă verde;
Puţin pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun nedecojiţi la fiert într-o oală cu apă şi sare (aprox 30 min). Când sunt gata, se lasă la răcit, se decojesc şi se taie cubuleţe.
Se taie ceapa mărunt, iar şunca ţărănească în fâşii subţiri.
Se căleşte şunculiţa în puţin ulei încins cam 5 minute, apoi se adaugă şi ceapa și se mai călesc cam 3-4 minute. Când ceapa devine aurie, se adaugă şi cartofii fierţi şi se călesc împreună încă vreo 8 minute, amestecând bine.

Se servesc cu frunze de ceapă verde şi pătrunjel, toate tocate mărunt.







Poftă Bună!

Comentarii