Cartofi taranesti (4)
Cartofi țărănești
Îmi plac
mult cartofii țărănești, iar acum că a venit și primăvara, i-am servit cu verdețuri
de sezon.
Timp de pregătire: 20min
Timp de gătire: 30 min + 17 min
Porţii: 4
Ingrediente:
600 g cartofi;
2 cepe albe mari;
2 cepe albe mari;
250 g
şuncă ţărănească;
Sare, după
gust;
Câteva
frunze de ceapă verde;
Puţin
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se spală
cartofii şi se pun nedecojiţi la fiert într-o oală cu apă şi sare (aprox 30
min). Când sunt gata, se lasă la răcit, se decojesc şi se taie
cubuleţe.
Se taie
ceapa mărunt, iar şunca ţărănească în fâşii subţiri.
Se
căleşte şunculiţa în puţin ulei încins cam 5 minute, apoi se adaugă şi ceapa și se mai călesc cam 3-4 minute. Când ceapa
devine aurie, se adaugă şi cartofii fierţi şi se călesc împreună încă vreo 8 minute, amestecând
bine.
Se
servesc cu frunze de ceapă verde şi pătrunjel, toate tocate mărunt.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!