Chec coronita


Chec coronita

Un chec mai mic, dar pufos, cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

Ingrediente:
4 oua;
3 linguri zahar;
1 lingura zahar vanilat;
4 linguri (cu varf) faina;
100 ml ulei;
un varf lingurita sare;
o lingurita praf de copt;
1 lingurita cacao;
Rahat de trandafiri;
Stafide;
Nuca rumenita;
Putina ciocolata cu lapte.

Mod de preparare:

Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.

Cateva linguri din compozitie se amesteca separat cu putina cacao si se toarna intr-o tava (forma de coronita) unsa cu putin ulei. Se presara un strat de nuca rumenita in cuptor si data apoi la masina de tocat nuca, se adauga si stafide, bucatele de rahat. Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se mixeaza culorile cu ajutorul unei scobitori si se presara putina ciocolata cu lapte razuita.


Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste.

Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

Timp total: 45 min;
Portii: 6



Pofta Buna!





Comentarii