Inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide


Inghetata de vanilie 
si de ciocolata cu rom si stafide

Ingrediente:
4 galbenusuri,
4 linguri zahar (sau dupa gust),
1 varf de lingurita sare,
300 ml lapte,
o pastaie de vanilie;
ciocolata neagra 50 g pentru topit si 50 g pentru ras;
300 ml frisca lichida;
stafide, fulgi de ciocolata, esenta de rom

Mod de preparare:
Intr-o craticioara, se bat cu un tel galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa.  Se pune craticioara pe baie de abur, se adauga semintele de vanilie impreuna cu pastaia in crema acum ori le puteti pune in lapte, la inceput, cand il incalziti. Se fierbe pana incepe sa se ingroase (acum puteti scoate pastaia), o sa arate mai consistenta.

Se da crema de oua de pe foc si se lasa la racit, apoi se toarna peste ea treptat, frisca batuta inainte, omogenizand.

Se separa compozitia in doua vase, combinand cu aromele preferate. Eu am pastrat un vas cu vanilie, iar in celalalt am pus ciocolata neagra topita si doar un pic racita, ciocolata neagra rasa, o lingurita esenta de rom si stafide.


Cremele obtinute se toarna direct in casolete pentru inghetata sau in aparatul de facut inghetata pentru a le mixa si raci inca 30 de minute.

Se lasa la congelator si cand este gata, se serveste cu napolitana si decorata cu stafide si ciocolata rasa.

Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.
 Portii: 8


Pofta Buna!
  

Comentarii