Tort de Inghetata Regal
Tort de Inghetata Regal
Tort de
inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.
Ingrediente:
3
galbenusuri,
3
linguri zahar,
1 varf
de sare,
500
ml lapte caldut,
500
ml frisca lichida,
50
g ciocolata cu lapte,
50
g ciocolata amaruie,
Dulceata
de capsuni de casa,
Pentru
decor:
50
g ciocolata cu lapte,
1
lingura cu lapte,
Alune
nesarate,
Napolitana
Rulouri
umplute cu crema
Mod de preparare:
Se
freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de abur, pana se
albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna
incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se
amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic.
Se
da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem
ciocolata cu lapte si amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca.
Se
lasa la racit.
Separat,
se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa
bine.
Se
bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai
tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu
mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.
Se
decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa
aromele de inghetata si ultimul va fi capacul.
Se
pune folie alimentara intr-o tava rotunda, se asaza cu grija cercul de
napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau
la aparatul de inghetata) si se da la congelator.
Intre
timp, se da la aparat crema de oua, alba pentru a o ingheta. Acum se adauga in
ea dulceata de capsuni sau spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in
functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa.
Dupa
ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se
adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da
din nou la congelator pana pregatim glazura.
Pentru
glazura: se topesc cam 50 g ciocolata cu lapte in putin lapte sau pe baie de
abur. Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din
napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu alune
nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da
la congelator pana la servire.
Timpul
practic de pregatire este de aprox 2h 30min.
Portii:
10
Pofta Buna!
Rețetă
premiată la Concursul de Rețete din ziarul „Click! Rețeta săptămânii” și
publicată în nr. din 19 august 2017.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!