Rețete Pascale

Tort de Inghetata Regal

Tort de Inghetata Regal

Tort de inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.

Ingrediente:
3 galbenusuri,
3 linguri zahar,
1 varf de sare,
500 ml lapte caldut,
500 ml frisca lichida,
50 g ciocolata cu lapte,
50 g ciocolata amaruie,
Dulceata de capsuni de casa,
Pentru decor:
50 g ciocolata cu lapte,
1 lingura cu lapte,
Alune nesarate,
Napolitana
Rulouri umplute cu crema

Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de abur, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic.
Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem ciocolata cu lapte si amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca.
Se lasa la racit.


Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa bine.
Se bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.

Se decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de inghetata si ultimul va fi capacul.

Se pune folie alimentara intr-o tava rotunda, se asaza cu grija cercul de napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau la aparatul de inghetata) si se da la congelator.
Intre timp, se da la aparat crema de oua, alba pentru a o ingheta. Acum se adauga in ea dulceata de capsuni sau spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa.

Dupa ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da din nou la congelator pana pregatim glazura.


Pentru glazura: se topesc cam 50 g ciocolata cu lapte in putin lapte sau pe baie de abur. Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu alune nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da la congelator pana la servire.


Timpul practic de pregatire este de aprox 2h 30min.
Portii: 10



Pofta Buna!


Rețetă premiată la Concursul de Rețete din ziarul „Click! Rețeta săptămânii” și publicată în nr. din 19 august 2017.

Comentarii