Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă
Cartofi
umpluţi cu brânza şi afumătură de casă
Nu am
mai pregătit de mult timp acest fel de mâncare şi mi-era dor de aceşti cartofi fierţi
în coajă, apoi umpluţi. De data aceasta i-am umplut cu brânză, ou, smântână, cabanos
şi afumătură de casă
Ingrediente:
7 cartofi,
125 gr
brânză,
4
linguri smântână 18% grăsime,
O jumătate
de linguriţă sare,
2 ouă,
1 cârnat
cabanos,
100 g afumătură
de casă sau kaizer
Mod de preparare:
Se spală
cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit,
apoi se decojesc şi se scobesc.
Miezul
din cartofii scobiţi mai devreme se pasează cu o fuculiţă şi se amestecă într-un
castron mai mare împreună cu brânza rasă, ouăle, smântână ş sare după gust.
Afumătura
de casă se taie feliuţe mici, iar cârnatul cabanos - rondele.
Cartofii
se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se pun în fiecare cartof câteva feliuţe
de afumătură de casă, apoi se umple cartofii cu amestecul de brânză. Se decorează
cu rondele de cârnat.
Pentru că
rămâne destul amestec de brânză , acesta se pune în tavă lângă cartofi, însă se
va coace mai repede decât cartofii, aşa că nu uitaţi să îl scoateţi mai
devreme.
Se dau
cartofii la cuptor la foc mic până se rumenesc (aprox 40 de minute).
Timp de
pregătire: 1h
Timp de
coacere: aprox 40min
Porţii:
4
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!