Biscuiti Pernutele Printesei



Biscuiti Pernutele Printesei

Imi place sa experimentez tot felul de aluaturi pentru biscuiti. Dupa mai multe incercari si imbunatatiri, am ajuns cu bucurie la acest rezultat. Sunt crocanti, dar fragezi, nu ma plictisesc de ei si sunt cei mai buni, pentru mine. Secretul este sa nu-i rumeniti prea tare ca sa nu-i uscati.

Ingrediente:
250 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
2 linguri zahar;
1 ceasca lapte cald;
1 varf lingurita sare;
1 ou;
Faina cat cuprinde;
1 praf de copt;
1 plic zahar vanilat;
1 ou pentru uns

Pentru umplutura: gem de zmeura si dulceata de capsuni

Mod de preparare:
Se freaca margarina (eu am avut Rama Maestro 72% grasime, folositi unt cu procent similar de grasime) cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.


Dupa acest timp, aluatul se imparte in doua bucati, una o pregatim acum, iar pe cealalta o dam la frigider. Se porneste cuptorul si se intinde primul aluat in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie fasii lungi din care taiem patratele pentru biscuiti.



Se asaza in tava, pe foaie de copt, pentru ca nu isi maresc volumul in cuptor, le puteti aseza si mai inghesuite. Se creeaza modelul de pernuta ca in poza: se cresteaza superficial, se da forma colturilor ca sa semene cu niste pernute, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. 



Se ung marginile cu oul batut. Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.


Se pregateste la fel si celalalt aluat. Se obtin 4 tavi cu biscuiti.

Timp de pregatire: 40 min

Timp de coacere: 40 min

Observatie!  Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Portii: Sunt suficiente pentru o onomastica, puteti obtine pana la 150 de bucati, in functie de cum le taiati.


Mod de pastrare: Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.




Pofta Buna!

Comentarii