Biscuiti Pernutele Printesei
Biscuiti Pernutele Printesei
Imi place
sa experimentez tot felul de aluaturi pentru biscuiti. Dupa mai multe incercari
si imbunatatiri, am ajuns cu bucurie la acest rezultat. Sunt crocanti, dar
fragezi, nu ma plictisesc de ei si sunt cei mai buni, pentru mine. Secretul este
sa nu-i rumeniti prea tare ca sa nu-i uscati.
Ingrediente:
250 g unt
sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
2
linguri zahar;
1
ceasca lapte cald;
1 varf
lingurita sare;
1 ou;
Faina
cat cuprinde;
1 praf
de copt;
1 plic
zahar vanilat;
1 ou
pentru uns
Pentru
umplutura: gem de zmeura si dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Se
freaca margarina (eu am avut Rama Maestro 72% grasime, folositi unt cu procent similar de grasime) cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul,
sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o
coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de
minute.
Dupa
acest timp, aluatul se imparte in doua bucati, una o pregatim acum, iar pe
cealalta o dam la frigider. Se porneste cuptorul si se intinde primul aluat in
foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie fasii lungi
din care taiem patratele pentru biscuiti.
Timp de
pregatire: 40 min
Timp de
coacere: 40 min
Observatie! Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele
toti membrii familiei.
Portii: Sunt
suficiente pentru o onomastica, puteti obtine pana la 150 de bucati, in functie
de cum le taiati.
Mod de pastrare:
Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!