Ciorba de perisoare 3
Ciorba de perisoare
Ciorba
de perisoare acrita cu zeama de varza mi se pare foarte potrivita dupa perioada
Sarbatorilor si o reteta numai buna pentru sezonul rece.
Ingrediente:
400 g
carne tocata de porc;
1
morcov ras;
1
ceapa uscata;
jumatate
de cutie de rosii;
1
lingura de orez;
Zeama
de varza;
1 ou;
optional: verdeturi.
Mod de preparare:
Se pun
la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata
marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de
cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga si 1 lingura de orez spalat bine.
Cand
este aproape gata, se prepara perisoarele. Se pune intr-un vas carnea tocata, o
lingurita cu sare si un ou si se amesteca bine. Intr-un castronel punem apa, ca
sa ne umezim tot timpul mainile si formam perisoarele.
Adaugam
perisoarele in ciorba, vom sti ca sunt fierte cand acestea se ridica la
suprafata. Se adauga zeama de varza dupa gust (eu de obicei pun 500ml la o oala
de 5 litri), se mai lasa 2 minute si se ia focul. Se adauga verdeturi proaspete, daca aveti.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!