Chec cu stafide si rahat
Chec cu stafide si rahat
Chec pufos
cu cacao, stafide, rahat de trandafiri si coaja de citrice.
Ingrediente:
5 oua;
5
linguri zahar;
6
linguri de faina;
1
cescuta ulei;
1
lingura zeama de lamaie;
un varf
lingurita sare;
un plic
praf de copt;
1
lingurita cacao;
Putina
coaja de lamaie si de portocala;
Rahat
de trandafiri;
Stafide.
Mod
de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se
separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma,
se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste
spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate:
faina, praful de copt, omogenizand. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si
aerata.
O parte
din compozitia rezultata se toarna intr-un castronel, in care adaugam putina cacao
si amestecam bine.
Intr-o
tava de chec, pe foaie de copt, se toarna o parte din compozitia alba, apoi cea
de cacao, dar nu toata, ci mai pastram cam o lingurita pentru decora. Se
presara stafide, rahat maruntit, coaja de portocala si de lamaie tinute in zahar
la borcan, apoi se acopera cu restul de compozitie alba si cea de cacao ramasa.
Se mixeaza culorile folosind o scobitoare.
Se da
la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.
Timp
total: aprox 50 de minute;
Portii:
10
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!