Ecleruri-inimi cu vanilie, ciocolata si limeta
Ecleruri-inimi cu vanilie, ciocolata si limeta
Ecleruri in forma de inimioara dar si alte
forme, umplute cu crema de vanilie sau ciocolata, altele cu limeta, coaja de
portocala si pudrate cu zahar.
Ingrediente:
Pentru ecleruri:
450 ml
apa;
200 ml
ulei (sau mai putin);
1
lingurita praf de copt;
350 g
faina;
5 oua (mici).
Pentru crema:
350 ml
lapte;
2
galbenusuri;
2
linguri faina;
3
linguri zahar;
1 jumatate
pastaie de vanilie;
100 g
unt;
Putina
ciocolata neagra;
Coaja
rasa de limeta;
Coaja
de portocala (tinuta in zahar la borcan).
Pentru decor:
Coaja
de portocala;
Zahar
pudra.
Mod
de preparare:
Eclerurile:
Intr-o
craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba,
se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se
lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine.
Se pun
cu spritul ecleruri intr-o tava cu foaie de copt (sau folie teflonata) dand
forma de inimioara sau alte forme.
Se dau
la cuptorul preincalzit cam 10 de minute, la foc mediu, se scoate tava din
cuptor, se inteapa eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana
crude inauntru si se da tava inapoi la cuptort pentru inca 15 minute la foc mic.
Se obtin
cam 2 tavi cu ecleruri. Se lasa la racit.
Crema:
Intr-o
craticioara, se amesteca bine cu un tel galbenusurile cu zaharul si cu
semintele de la o jumatate de pastaie de venilie, se adauga faina si laptele cald
si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic (sa nu
se formeze cocoloase) aprox 1 minut, apoi se da de pe foc. Se adauga untul si se
omogenizeaza.
Se separa
crema in mai multe vase, in functie de cate arome doriti sa obtineti. Eu am vrut o crema cu vanilie, putina crema cu
coaja de la o limeta si coaja de portocala (pentru sora mea), iar in alt vas am
adaugat cateva patratele de ciocolata neagra si am amestecat repede cat timp
crema era inca fierbinte, pentru a se topi ciocolata.
Se lasa
cremele la racit. Dupa racire, se vor mai ingrosa (ca niste budinci).
Se bate
frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa.
Se taie
eclerurile in jumatati, se umple, se asaza pe un platou, se pudreaza cu zahar
si se decoreaza cu coaja de portocala.
Timp:
aprox 2h 30min
Portii: 2 tavi (nu ies foarte multe, cam 42 asortate, adica si mari si mici. Sau 20 de inimi mari. Cam cat pentru un week-end in familie :)
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!