Ciulama de pui (2017)
Ciulama de pui
Ciulama de pui cu patrunjel proaspat si
mamaliguta calda.
Ingrediente:
1
piept de pui;
1
cartof;
1
ceapa alba;
1
ardei gras;
1
morcov;
Sare dupa
gust;
o
jumatate de lingurita Delikat;
3
linguri faina;
patrunjel proaspat pentru decor;
Mod
de preparare:
Se
spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la
nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este
gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare.
Pentru
a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la incins, atat cat sa
devina auriue, dupa care se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu
pana se formeaza ciulamaua, subtiind in functie de consistenta dorita. Eu pun,
de obicei, 3 linguri cu faina pentru 4 portii si o subtiez cu multa supa, insa
asa imi place mie. Fiecare o gateste cum ii place mai mult.
Se
taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.
Cand ciulamaua
clocoteste, este gata. Se ia focul.
Se decoreaza
cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliga calda.
Timp total: 1h 20min
Portii: 4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!