Ciulama de pui (2017)

Ciulama de pui

Ciulama de pui cu patrunjel proaspat si mamaliguta calda.

Ingrediente:
1 piept de pui;
1 cartof;
1 ceapa alba;
1 ardei gras;
1 morcov;
Sare dupa gust;
o jumatate de lingurita Delikat;
3 linguri faina;
patrunjel proaspat pentru decor;

  
Mod de preparare:
Se spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare.
Pentru a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la incins, atat cat sa devina auriue, dupa care se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, subtiind in functie de consistenta dorita. Eu pun, de obicei, 3 linguri cu faina pentru 4 portii si o subtiez cu multa supa, insa asa imi place mie. Fiecare o gateste cum ii place mai mult.


Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.

Cand ciulamaua clocoteste, este gata. Se ia focul.

Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliga calda.


Timp total: 1h 20min
Portii: 4



Pofta Buna! 

Comentarii