Melci cu vanilie

 

Melci cu vanilie

Am pregătit acești melci cu aluat dospit, cu chefir, coajă de lămâie, cremă de vanilie, sunt atât de pufoși și de aromați, trebuie să-i încerci și tu!

 

Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de dospire: 2 h 10 min

Timp de coacere: aprox 35 min

Porţii: 20 melci

 

Ingrediente:

Aluat:

20 g drojdie proaspătă,

400 ml chefir,

3 ouă,

2 linguri îndulcitor,

1 linguriță coajă de lămâie,

80 ml ulei,

750 g făină,

½ linguriță sare,

80 ml ulei,

 

Pentru crema de vanilie:

2 gălbenușuri,

1 linguriță extract de vanilie,

300 ml lapte,

3 linguri îndulcitor pudră,

2 linguri făină,

Un praf de sare,

40 g unt,

 

în plus:

1 ou (pentru uns)

 

Mod de preparare:

Aluatul:

În bolul de la mixer fărâmițezi drojdia, adaugi chefirul, ouăle, uleiul, îndulcitorul, făina, sarea și coaja de lămâie. 


Frămânți un aluat omogen, lucios, pufos.


Lași la dospit două ore.


 

Crema de vanilie:

Pentru umplutură, pregătești o cremă de vanilie. Pui într-o crăticioară gălbenușurile, vanilia, laptele, îndulcitorul pudră, făina și sarea. 


Pui amestecul pe foc mic și fierbi până se îngroașă. Amesteci tot timpul, să nu se lipească. Dai deoparte, adaugi untul și amesteci bine. 

Lași la răcit.

 

Montare și coacere:

Transferi aluatul pe blatul de lucru și îl împarți în două, pentru a lucra mai ușor.


Întinzi primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Ungi cu jumătate din cremă. Rulezi aluatul astfel încât să obții un rulou lung.

Îl tai în felii groase. 


Transferi melcii cu umplutura în sus, în tava pregătită cu hârtie de copt. Îi mai lași la dospit 10 minute. Ungi cu ou bătut.


Îi dai la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute la foc mediu (180°C), apoi la foc mic (150°C) pentru 10 minute sau până se rumenesc frumos.

Pregătești la fel restul de aluat.





Poftă Bună!

Rețeta video:



Mă puteţi găsi şi pe:

facebook: AncutsaCuisine

instagram: anncutsa

tiktok: ancutsacuisine

youtube: AncutsaCuisine 

Comentarii