Melci cu vanilie
Melci cu vanilie
Am pregătit acești
melci cu aluat dospit, cu chefir, coajă de lămâie, cremă de vanilie, sunt atât
de pufoși și de aromați, trebuie să-i încerci și tu!
Timp de pregătire: aprox 30min
Timp de dospire: 2 h 10 min
Timp de coacere: aprox 35 min
Porţii: 20 melci
Ingrediente:
Aluat:
20 g drojdie proaspătă,
400 ml chefir,
3 ouă,
2 linguri
îndulcitor,
1 linguriță coajă
de lămâie,
80 ml ulei,
750 g făină,
½ linguriță sare,
80 ml ulei,
Pentru crema de vanilie:
2 gălbenușuri,
1 linguriță extract
de vanilie,
300 ml lapte,
3 linguri
îndulcitor pudră,
2 linguri făină,
Un praf de sare,
40 g unt,
în plus:
1 ou (pentru uns)
Mod de preparare:
Aluatul:
În bolul de la mixer fărâmițezi drojdia, adaugi chefirul, ouăle, uleiul, îndulcitorul, făina, sarea și coaja de lămâie.
Crema de vanilie:
Pentru umplutură, pregătești o cremă de vanilie. Pui într-o crăticioară gălbenușurile, vanilia, laptele, îndulcitorul pudră, făina și sarea.
Lași
la răcit.
Montare și coacere:
Transferi aluatul
pe blatul de lucru și îl împarți în două, pentru a lucra mai ușor.
Îl tai în felii groase.
Îi dai la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute la foc mediu (180°C), apoi la foc mic (150°C) pentru 10 minute sau până se rumenesc frumos.
Pregătești la fel restul de aluat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEja-2iQJm1utOS8-wX7Q-vt80FGaNha8J98JLtETyIDHZiIlyjddTa8F1pKP2qkcs_xTNxazppblp5ydb32xEE5VNX7XHUxuPxTRsO3GhIp7Iv5TlpZjSsP_rUb54OZBAsJ12Wsf3BNiIV39_6qezGc_27ozZvZwcrDnK8k_E7gFvfNr3Hzg1KnTDCwx1Y/w640-h320/melci%20vanilie-ancutsa%20cuisine-17.jpg)
Poftă Bună!
Rețeta video:
Mă puteţi găsi şi pe:
facebook: AncutsaCuisine
instagram: anncutsa
tiktok: ancutsacuisine
youtube: AncutsaCuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!