Rețete Pascale

Ceafa la gratar cu legume

Ceafa la gratar cu legume

Ingrediente:
5 felii de ceafa de porc;
Putin ulei pentru uns;
Condimente: sare, piper negru macinat, cimbru, boia dulce

Pentru garnitura:
amestec de legume (cu orez, mazare, ardei si porumb)
100 g unt;
2 linguri ulei;
sare dupa gust;
un varf de lingurita delikat

Mod de preparare:
Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru, sare si piper negru macinat si se asaza pe gratarul electric, lasandu-le sa se rumeneasca bine.


Intre timp, se poate pregati garnitura. Amestecul de legume se rastoarna intr-o craticioara si se adauga peste el apa cat sa-l acopere de grosimea a doua degete. Se adauga untul si uleiul, sare si delikat. Se lasa sa fiarba aprox 10 minute sau pana sunt gata (orezul s-a umflat). Eu am folosit amestec cu orez, mazare, ardei si porumb, care s-a fiert in aprox 10 minute, insa depinde de legumele de care dispune fiecare.

Portii: 5
Timp total: aprox 1h 20min


Pofta Buna!


Comentarii