Ceafa la gratar cu legume
Ceafa la gratar cu legume
Ingrediente:
5 felii de
ceafa de porc;
Putin ulei
pentru uns;
Condimente:
sare, piper negru macinat, cimbru, boia dulce
Pentru garnitura:
amestec de
legume (cu orez, mazare, ardei si porumb)
100 g unt;
2 linguri
ulei;
sare dupa
gust;
un varf de lingurita
delikat
Mod de preparare:
Feliile de
carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru,
sare si piper negru macinat si se asaza pe gratarul electric, lasandu-le sa se
rumeneasca bine.
Intre timp, se
poate pregati garnitura. Amestecul de legume se rastoarna intr-o craticioara si
se adauga peste el apa cat sa-l acopere de grosimea a doua degete. Se adauga untul
si uleiul, sare si delikat. Se lasa sa fiarba aprox 10 minute sau pana sunt
gata (orezul s-a umflat). Eu am folosit amestec cu orez, mazare, ardei si
porumb, care s-a fiert in aprox 10 minute, insa depinde de legumele de care
dispune fiecare.
Portii: 5
Timp total:
aprox 1h 20min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!