Rețete Pascale

Dulceata de caise


Dulceata de caise

Ingrediente:
2326 g caise (cantarite fara samburi);
1200 g zahar;
6 pahare cu apa.

Mod de preparare:
Se spala caisele, se scot samburii (din 3 kg de caise mi-au mai ramas cam 2.3 kg, la care am considerat ca 1.2 kg de zahar ajung, fructele fiind dulci). Se taie cubulete mici. Nu le-am mai curatat coaja ca sa nu se mai destrame la fiert, mie imi place ca fructele sa ramana intregi pe cat posibil.

Intr-o cratita mare se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca.


Cand siropul este legat (la mine a durat cam o ora si un sfert tot procesul de gatire), se da de pe foc, se toarna in fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

Timp de pregatire: aprox 1h
Timp de gatire: aprox 1h 15min
Portii: 3 borcane mari de 700g si 1 borcan mic de 450g.


Pofta Buna!

Comentarii